avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare fara somatie
Discuție deschisă în Executare silită

Executare fara somatie

Bună ziua
Am fost executată silit de un executor judecatoresc in baza , ghiciți ghicitoarea mea, a unui proces verbal de contravenție intocmit de CNANDR pentru septembrie 2011, perioada in care nu am avut rovinietă.
In 2013 am primit primul PV pe care l-am onorat, in 2014 am primit al doilea pe care l-am anulat in instanta, iar in 2015 al treilea. Somața lui nu a ajuns la mine pentru că mi-am schimbat domiciliul.
Instiintarea a fost făcută telefonic , prin SMS, de serviciul Carduri al bancii care foarte repere a deschis "băirile pungii" scriindu-mi-se că a fost instaurată poprire pe contul personal in valoare de...... Apoi mi s-a indicat numele executorului judecătoresc. Sunt multe necunoscute pentru mine
1. Avea voie banca să aplice atat de repede porirea in baza un titlu executoriu ce nu emană de la un organ de jurisdicţie ? Competenţa de soluţionare aparţine instanţei de executare!!
2 Pentru tariful de utilizare al drumurilor nationale (rovinieta) neplatit termenul de prescriptie este de 3 ani. ( am citit prin site-uri dar)
3 Contreventiile sunt prescrise dacă a trecut termenul e de 6 luni, si alte incălcări ale prevederiolor OG 2/2001.
4 Semnatura electronica, Legea 144/2012 nu stiu dacă se aplică retroactiv.....
5 Nu am primit somație deci executorul nu si-a indeplinit procedura.
In starea incertă in care mă aflu , un sfat mi-ar prinde foarte bine.
Cu mulțumiri anticipate Elena Divoiu
Procesul verbal de contraventie este titlu executoriu, din pacate.
Somatia probabil ca a fost transmisa la adresa mentionata in acel proces verbal.
Banca trebuie sa puna poprire pe conturile debitorului fara sa puna la indoiala legalitatea/temeinicia titlului executoriu.
Termenul de 6 luni de care faceti vorbire se refera la termenul in care trebuie intocmit un proces verbal prin raportare la data savarsirii contraventiei.
Exista apoi un termen de 30 de zile de la intocmirea procesului verbal in care acesta trebuie comunicat.
Mulțumesc pentru răspuns.
Mai am o întrebare, dacă se poate ... in această speță executorul nu trebuie să facă dovada comunicării notificării de executare și a promirii ei ?
se prea poate sa nu va fi somat, poprirea se poate infiinta fara somatie.
Am mai citit câte ceva și am găsit termenul de contravenție continuă.
Nu se specifică durată frecvență, etc.
Eu am avut patru astfel de PVCC-uri in timp de 5 luni din care primul a fost plătit. După gândirea mea consider că acei 28 de euro au fost suficienți pentru cele 5 luni.
Oricum , cei care au făcut textul legii au lăsat destule neclarități ca legea sa fie interpretată in fel și chip.
Nu este cazul aici de contraventie continua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somație platã cnadnr meioza meioza La începutul lunii iulie am făcut o reclamație la poliția rutieră că pe anumite porțiuni de pe A3 telefoanele de urgență nu ... (vezi toată discuția)
Contestarea unui proces verbal de contraventie din 2011, necomunicat ddianna ddianna Buna ziua, Am primit in luna februarie, o somatie de la executor judecatoresc, prin care mi se pune in vedere sa achit contravaloare rovinieta plus cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Contestatie executor judecatoresc ralucapopescu ralucapopescu Buna ziua , Vineri am primit pe e-mail si pe SMS , din partea bancii unde am cont , fata de faptul ca mi s-a pus poprire pe conturi din partea unui executor ... (vezi toată discuția)