avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiune

Buna ziua,

Este sanctionat angajatorul care a acordat o suma de bani in avans salariatului sau si apoi o retine din salariul acestuia ? Daca da , care sunt sanctiunile ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Teodoraz , utilizator 15:40, 22 Septembrie 2016
Deja nu mai vorbim despre un avans la salariu in sensul cunoscut ,ci despre un "imprumut ",pe care firma il acorda unui angajat ,asadar firma crediteaza angajatul pentru o perioada de timp stabilita prin intelegerea partilor.. Este o practica ,la urma urmei patronul poate dispune de veniturile sale dupa cum doreste ,atata timp cat nu faulteaza fiscul adica daca nu produce evaziune. Ca recomandare, angajatul sa restituie suma esalonat asa cum v-ati inteles dar nu prin retinere pe stat ci prin casieria unitatii !
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2016
ContSters400311, utilizator
Salariul, sporurile si diurna(cand e cazul) se platesc prin banca , in contul salariatului. Se poate astfel sa se retina rata stabilita(deci sa ii se vireze mai putin suma stabilita ca si rata) si sa se faca dispozitie de incasare de la salariat ? ar fi in regula asa? multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul poate retine suma pe statul de plata ? - daca angajatul solicita acest lucru ? oanaportar oanaportar Bună dimineaţa ! Vă rugăm să ne ajutaţi cu un răspuns referitor la următoarea situaţie: - salariaţii au câştigat nişte diferenţe salariale în ... (vezi toată discuția)
Retineri stat macrita macrita Vreau sa stiu si eu daca este corect ca in statul de plata avansurile luate de salariati in timpul lunii,sunt trecute la retineri salariale? (vezi toată discuția)
Legislatie diurna ane mari ane mari Buna ziua, Am urmatoarea problema: un salariat pleaca in delegatie la inceputul lunii iulie timp de 2 zile. Slariatul primeste salariul o singura data pe ... (vezi toată discuția)