avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire bani dintr-un cont
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire bani dintr-un cont

Am o matusa al carui sot a decedat de cateva zile.Impreuna aveau un cont bancar, la care el era titularul si ea imputernicit.Acum banii trebuie trecuti la masa succesorala, avand in vedere ca ei au doi copii majori.Cum se impart acesti bani la succesiune? Se considera ca jumatate din suma este a ei , si se imparte doar cealalta jumatate, partea decedatului, sau se imparte toata suma din banca la mostenitori.Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: gabriela7691 , utilizator 08:52, 22 Septembrie 2016
daca depunerile in cont au fost facute in timpul casatoriei si provin din bani comuini, nu dintr-o vanzare de mostenire sau donatie a sotului decedat, atunci vor intra doar 1/2 din sumele de bani. Si se vor imparti la sotie si copii. Respectiv sotia va avea cota de 10/16 din sume iar fiecare copil cate 3/16.
Multumesc mult de ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune in doua cazuri aproape indentice. nechitaconst nechitaconst matusa sora tatalui meu a decedat in 2010 neavand copii succesiunea s-a facut in favoarea tatalui meu si fratele lui unchiul meu, ei fiind singuri succesori de ... (vezi toată discuția)
Succesiune. am făcut succesiune după soția tatălui meu (am ... Lukas90 Lukas90 Succesiune..am făcut succesiune după soția tatălui meu (am avut împuternicire) iar la suma de bani care a avut-o la banca notarul a împărțit 1/2 cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune- mod impartire bunuri MIV MIV Cum se impart bunurile dobandite in timpul casatoriei daca nu avem copii, iar sotul decedat are o sora fara copii si ambii parinti , adika socrii mei, in ... (vezi toată discuția)