avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită admitere contestatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

admitere contestatie executare silita

Sunt intr-un proces colectiv cu o banca.
Avocatul care ne reprezinta, in urma unei hotarari definitive si irevocabile a ICCJ, a initiat executare silita pentru toti clientii.
Pentru ca este un proces de grup exista situatii contractuale diferite pentru cei implicati in aceasta executare silita: unii au refinantat intre timp, altii sunt inca sub contract cu banca respectiva...etc astfel ca contestatia la executare silita a bancii a fost acceptata.
Avocatul nostru a spus ca va face apel.
Intrebare:
Pot iesi din acest dosar, care in opinia mea se va tergiversa foarte mult, suntem in proces de 6 ani, astfel incat sa reiau executarea silita pe cont propriu , sau daca voi face asta banca va veni cu rezultatul din dosarul in care sunt inca parte , in care s-a acceptat contestatia la executare, iar noua instanta nu va mai judeca noul dosar si se va considera autoritate de lucru judecat?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:30, 23 Septembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Opinia mea este ca banca poate invoca autoritatea de lucru judecata daca sunt intrunite cumulativ cele trei conditii:identitate parti,obiect si cauza.Cel mai bine sa intrebati avocatul care va reprezinta si cunoaste situatia in detaliu.
De discutat cu avocatul "nostru" nu se mai poate, de asta incerc sa ma informez aici,se pare ca am fost introdusi cu buna stiinta in aceasta executare silita, gresit initiata , pentru ca acest proces sa se prelungeasca la nesfarsit astfel incat sa acceptam o oferta pe care banca ne-a facut-o si cu care avocatul nostru este de acord.
Normal ca sunt de acord sa platesc cheltuielile de judecata, deja se cunosc sumele , ceea ce ma intereseaza este sa ies urgent din acest dosar fara sa astept motivarea instantei, care intr-un proces similar a venit dupa 6 luni in conditiile in care termenul legal este de 30 de zile,dar in acelasi timp , dupa 6 ani de proces , vreau sa fiu la curent cu absolut toate implicatiile unei astfel de hotarari.
Va multumesc si va doresc o zi buna!
Vis-a-vis de identitatea partilor,se pot considera parti identice 50 de persoane ,cu situatii contractuale diferite ,unde poate pentru o neregula a unuia singur instanta a acceptat contestatia la executare silita si o singura persoana, intr-adevar parte a celor 50 , care ar initia o noua executare silita pe cont propriu?
Va multumesc!
Care este motivul pentru care s-a admis contestația la executare?

Alte discuții în legătură

Contestatia la executare intrerupe termenul de prescriptie? Sever Simion Sever Simion Buna ziua, Daca s-a initiat, prin somatie si proces verbal de cheltuieli ale executorului, o executare silita imobiliara pe care am contestat-o in termen ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare, cerere instanta imposibil de indeplinit mmm898 mmm898 Sunt implicat intr-un proces colectiv ( cateva zeci de persoane) cu o banca iar aceasta a facut contestatie la executarea silita pe care avocatul nostru , in ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita martinell martinell Servus tuturor . Raman dator celor ce ma pot lumina . In anul 2004 am luat un credit de nevoi personale de la o banca ....credit ce nu l-am putut achita din ... (vezi toată discuția)