Sora bunicului meu impreuna cu sotul au cumparat un teren (actul de cumparare nu reusesc sa-l gasesc la Arhivele Nationale). Am gasit actul de expropriere (Decretul din 1964) si rolul fiscal (din 1954-1957). Nu am reusit sa depun cerere pina in data de 30.11.2005. La comisia legii 18, legii 10, nu s-au mai formulat cereri din partea altor succesibili.
Intr-o actiune de revendicare dovada cu acte de stare civila care atesta ca sunt un colateral privilegiat este suficienta pentru stabilirea calitatii ? Eventual impreuna cu o dovada de la Arhiva Notariala precum ca nu s-a dezbatut succesiunea dupa sora bunicului ar fi suficiente pentru stabilirea calitatii de succesor ? Este obligatoriu prezentarea actului de vinzare cumparare pentru imobilul in cauza s-au Rolul fiscal impreuna cu Decretul de expropriere si eventual copia hartii de la cadastru datata anterior exproprierii sunt suficiente pentru recunoasterea existentei imobilului ca subiect al actiunii ? Sora bunicului a murit dupa sot. O ultima intrebare: Arhivele Nationale pretind indicarea numelui vinzatorului in cererea de eliberare (cautare) a unui act de vinzare-cumparare pe motivul ca ordonarea (indexarea) acestor documente s-a facut dupa numele vinzatorului. Este legal acest lucru ? Avind in vedere ca pentru acte mai vechi de 1930 este putin probabil ca mostenitorii sa mai aiba informatii in lipsa documentului (predat probabil la expropriere). Va multumesc !
Poti cere de la Primaria localitatii pe raza careia se afla terenul un istoric judiciar al terenului respectiv si de la Administratia Financiara copii ale tuturor actelor aflate in posesia lor referitoare la terenul tau.In arhiva Primariei se pot afla planuri (eu am gasit unele din anii 1890-1910) pe care sa fie notate numele proprietarilor. Ai incercat sa iei legatura cu proprietarii terenurilor care se invecineaza cu al tau?Poate ei au acte din care poti afla cine a fost vanzatorul terenului in 1924, poate a mai vandut si altora , cine stie. In actele din acele vremuri se notau cam asa vecinii:la nordul proprietatii se afla parcela proprietarului X, la est parcela proprietarului Y,etc. Tu ai nevoie doar de numele proprietarului, care a vandut terenul bunicului tau.
Incearca, nu ai ce pierde.
Ramane desigur faptul ca nu ai depus notificarea pana la 30 nov. 2005.
Titlu proprietate
alexandrasa
buna ziua!bunicul meu a avut un teren in bucuresti si i-a fost luat abuziv de sistem...cum am putea sa-l revendicam neavand nici un fel de act pe el.se poate ... (vezi toată discuția)
Succesiune
zflorentina
Buna ziua,
am nevioe de un sfat in legatura cu o succesiune.
Lucrurile stau astfel: bunicul din parte tatalui meu a plecat cu actele casei in care locuiesc ... (vezi toată discuția)