avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Partajul bunurilor dobìndite ìn timpul càsàtoriei
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Partajul bunurilor dobìndite ìn timpul càsàtoriei

am fost càsàtoriti din anul 2001 pìnà ìn anul 2013 legal,dar noi am stat ìmpreunà, din anul 1997 pìnà ìn 2014.Cìnd ne-am cunoscut,ea avea un apartament proprietate,dar neachitat,iar eu locuia-m cu pàrintii,ìn acelasi cartier,ìntr-un apartament cu trei camere,care ulterior,dupà decesul mamei mele,mi-a revenit ca mostenire,cum si ei dupà decesul mamei ei,ia revenit ca mostenire o garsonierà. Deci,si ìnainte de càsàtorie si dupà,am lucrat in Grecia si Italia,unde a lucrat si ea,fapt pentru care amìndoi am ìntretinut familia,care se compunea din trei fete ale ei dintr-o càsàtorie anterioarà si un bàietel al meu,tot dintr-o càsàtorie anterioarà.Dupà divortul care a fost definitiv ìn anul 2013,ea a ìnaintat ìn 2016 partajul care constituie ca bun,o proprietate de aproximativ 4000m pàtrati unde este si o casà cu patru camere.Mentionez cà aceastà casà (proprietate),a fost cumpàratà in anul 2003,dupà ce ulterior se vìnduse apartamentul ei,dar la care casà am contribuit ìmpreunà.As dorii sà stiu,dacà dupà tot ce sa investit ìn acest timp,petrecut ìmpreunà,eu am aceleasi drepturi ca si ea la partaj,ìntrucit copiii ei sint toti majori la casele lor,bàiatul fiind omorìt ìn 2014....Và multumesc anticipat..
Cel mai recent răspuns: Alina Butuc , Consilier juridic 13:40, 22 Septembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul unui partaj, in instanta se vor imparti bunurile comune, adica bunurile dobandite in timpul casatoriei. potrivit Art. 340 Cod civil, nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ ( nu se impart in cazul unui partaj) :

a) bunurile dobândite prin moştenire legală, legat sau donaţie, cu excepţia cazului în care dispunătorul a prevăzut, în mod expres, că ele vor fi comune;
b) bunurile de uz personal;
c) bunurile destinate exercitării profesiei unuia dintre soţi, dacă nu sunt elemente ale unui fond de comerţ care face parte din comunitatea de bunuri;
d) drepturile patrimoniale de proprietate intelectuală asupra creaţiilor sale şi asupra semnelor distinctive pe care le-a înregistrat;
e) bunurile dobândite cu titlu de premiu sau recompensă, manuscrisele ştiinţifice sau literare, schiţele şi proiectele artistice, proiectele de invenţii şi alte asemenea bunuri;
f) indemnizaţia de asigurare şi despăgubirile pentru orice prejudiciu material sau moral adus unuia dintre soţi;
g) bunurile, sumele de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum şi bunul dobândit în schimbul acestora;
h) fructele bunurilor proprii.

Aveti si posibilitatea de a solutiona partajul pe cale amiabila, prin mediere. In cazul in care ajungeti la o intelegere si incheiati un acord de mediere, se pot imparti toate bunurile, conform intelegerii dintre voi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea unui bun propriu simioncarmen simioncarmen mama mea are mostenire un apartament, prin titlu de mostenitor, de la bunica. mentionez ca la data decesului bunicii mama era casatorita cu o alta persoana ... (vezi toată discuția)
Partaj xman2 xman2 Buna ziua Am si eu o nelamurire Ioana se marita cu Gheorghe. ea avea inaninte de casatorie un apartament de la mama ei. dupa casatorie isi vinde apartamentul ... (vezi toată discuția)
Partaj divort Cipone Cipone Sunt casatorit de 25 de ani dar vreau sa divortez. Sotia a dobandit mostenire un apartament acum 3 luni dupa decesul tatalui ei. Intrebare: in cazul ... (vezi toată discuția)