avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Mutare sediu fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Mutare sediu fiscal

Buna ziua,
am trecut prin multe peripetii cu mutarea PFA de pe un judet pe altul. Cand credeam ca am reusit ,ma impiedic, DUPA 2 LUNI DE ...NERASPUNS, de contradictia dintre cele doua organe fiscale: cel vechi si cel nou.
Personalul de la organul fiscal nou spune ca nu se pot plati impozitele la ei,deci ca nu pot muta sediul fiscal, cu toate ca am mutat sediul social al activităţii.
Personalul de la organul fiscal vechi - parerea mea mai informati, cu toate ca se afla intr-un orasel - invoca Odinul nr. 3.845 din 30 decembrie 2015. In acest sens nu ar fi nici o problema cu mutarea sediului fiscal.
Am citit si eu acest ordin si-l interpretez in favoarea mea. Ma puteti ajuta in aceasta "disputa"? Cine are dreptate? Eu pierd pentru ca mi se refuza incasarea impozitului.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: shoni17 , utilizator 12:45, 23 Septembrie 2016
Buna seara,
Va puteti muta domiciliului fiscal fara nici un fel de problema.
Este vorba de faptul ca dosarul fiscal este inca la unitatea ANAF de care apartinea sediul vechi. Ca urmare, trebuie sa platiti tot acolo.
Multumesc de raspunsuri. Dosarul este mutat si confirmat. Intre timp, ANAF - sediul vechi mi-a confirmat ca cei de la ANAF - sediul nou imi accepta mutarea. Drumul spre un final fericit este pavat cu bune intentii si din partea celor de la ANAF - sediul nou. Numai ca ordinul 3.845 din 30 decembrie 2015 nu se simte asa bine la sediul nou, fata de cel de la sediul vechi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbare certificat de inregistrare in scopuri de tva Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.platitoare de tva si-a mutat sediul social intr-un alt sector-iunie 2012. Administratorul nu a fost sa-si anuleze si ridice noul certificat de ... (vezi toată discuția)
Mutare sediu firma in alta localitate cauneac cauneac Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat in cazul mutarii sediului unei firme dintr-o localitate in alta; precizez ca am finalizat ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe mijloacele de transport. Senior Moro Senior Moro În 2015 am preschimbat cartea de identitate pe o alta adresa in alta localitate din același județ.in vechea adresa avind declarată un autoturism și o ... (vezi toată discuția)