avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna ziua,
Perioada de dinainte de crestere copil se ia in calcul la stagiu de cotizare?
Dar concediu medical cod 08 platit doar de Casa de Sanatate?
Multumesc.
Diana.
Cel mai recent răspuns: cdcd , utilizator 20:51, 22 Septembrie 2016
In situatia in care un salariat intra in somaj dupa CCC - in situatia in care intrarea in somaj se face in maxim 12 luni de la revenirea din CCC -, atunci stagiu minim de cotizare la somaj de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii la somaj este format din stagiul de cotizare realizat inainte de intrarea in CCC la care se adauga stagiul de cotizare realizat dupa revenirea din CCC.

Perioada cat a fost in CCC nu este stagiu de cotizare la somaj , ci este perioada asimilata stagiului de cotizare.
Multumesc.
Dar are aproape 4 luni de concediu medical de prenatal si postnatal, eu stiu ca nu se tine cont de ele la stagiu.
Stiu bine?
Potrivit art.34 alin.1 ^1 lit.a din Legea 76/2002, la stabilirea perioadei de 24 de luni nu se ia in calcul perioada de suspendare a raporturilor de muncă sau de serviciu, cu excepţia perioadei de incapacitate temporară de muncă în care plata indemnizaţiei se suportă de unitate, conform legii.
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil si somaj Casssandra Casssandra M-am intors la lucru inainte de a se finaliza concediul de crestere a copilului.Din pacate la firma sint probleme si seful meu nu ma mai poate plati.Nu stiu ... (vezi toată discuția)
Intrebare ana isa ana isa exista posibilitatea ca, daca am beneficiat de indemniz. de crestere a copilului (deci am avut 12 luni lucrate inaintea nasterii) sa NU pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza adeverinta de somaj de catre angajator la o persoana revenita dein ccc? catalinion84 catalinion84 Buna seara In cazul in care se intra in somaj dupa concediu crestere copil, se iau in calcul si lunile din concediul prenatal si postnatal in adeverinta ... (vezi toată discuția)