avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... transfer minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

transfer minor

Buna ziua!
poate influenta in favoarea tatalui,in procesul de divort faptul ca mama a mutat minorul a alta scoala din alta localitate fara stirea acestuia?
dosarul se afla pe rol,minorul nu afost audiat dar tatal a cerut custodie comuna.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alina Butuc , Consilier juridic 13:59, 23 Septembrie 2016
In cresterea si ingrijirea copilului parintii au aceleasi drepturi. Domiciliul copilului, in cazul unui divort, se va stabili la unul din parinti, insa referitor la educatia sa, amandoi au dreptul de a decide. Puteti incerca sa apelati la un mediator si sa incheiati un acord de mediere, in care sa fie cuprinse toate aspectele referitoare la care sunteti in conflict. Acordul de mediere il puteti depune la instanta, in dosarul de divort care exista pe rol, pentru ca instanta sa ia act de el in pronuntarea hotararii, scutind astfel timp in solutionarea procesului. Sau... asteptati termenul de judecata, pentru ca instanta sa dispuna in consecinta, in baza probatoriului si cererii, si sa obtineti desfacerea casatoriei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil mirelanastasie mirelanastasie Fiica mea are un copil de 6 ani.S-a despartit de sotul ei la 1 an al copilului.El a adus o adeverinta ca are un credit ca sa plateasca pensie alimentara mai ... (vezi toată discuția)
Divort cu acord de mediere contestat auricius auricius Buna ziua. Am fost martorul unuidivort in care consider ca sa comis un abuz. Sotul a intentat divort dupa ce se semnase inprealabil un acord de mediere prin ... (vezi toată discuția)
Medierea in cazul unei incredintari minori mihaela2007 mihaela2007 cum se poate apela la mediere?ce inseamna medierea? locuiesc in sectorul 3 buc si sunt in proces cu fostul sot pt incredintare minor.pot apela la ... (vezi toată discuția)