avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... act de identitate, riscurile proprietarului
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

act de identitate, riscurile proprietarului

fratele meu este in cipru si are cartea de identitate expirata.in romania nu mai are nici o adresa de domiciliu si nici propietati.pentru al ajuta in acord cu legile romane trebuie sa l iau in spatiu la mine.vreau sa stiu ce obigatii am eu in cazul in care imi dau acordu de primire in spatiu si ce drepturi ar avea el.am de lut o decizie grea pentru ca scoaterea din spatiu sa face numai cu o hotarare judecatoreasca. multumesc!
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 22:13, 26 Septembrie 2016
Ce riscuri aţi avea? că vă vin toate amenzile, sau alte scrisori la adresa dv. care va fi şi a lui...altfel, niciun risc.
Doar îl luaţi în spaţiu şi atât! De ce l-aţi scoate din spaţiu?! dacă vreţi să vindeţi vreodată, veţi vinde şi el nu are decât să-şi schimbe domiciliul...
La ce riscuri v-aţi gândit?...(proprietarul sunteţi doar dv. el nu are niciun drept, bănuiesc că ştiţi asta).
ma gandesc de exemplu ca la un moment dat poate are pretentia sa locuiasca cu mine.pot sa inpiedic asta el avand acelasi domiciliu cu mine?
Poate sa aiba pretentia, dar asta nu inseamna ca are si dreptul. (faptul ca-l luati in spatiu nu inseamna ca sunteti obligat sa-i acordati si un drept de abitatie)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu-riscuri,consecinte 19951967 19951967 Dc.iau in spatiu pe fostul sot,doar pt.ca sa-si poata reface buletinul,fara ca el sa locuiasca in spatiul respectiv.La ce riscuri ma supun?Dc.are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Ce riscuri exista atunci cand iei in spatiu o persoana? valentinap39 valentinap39 Buna seara. Sunt interesata sa aflu ce riscuri implica luarea in spatiu a unei persoane, in cazul meu a fiicei vitrege. Sotul meu are o fiica, din casatoria ... (vezi toată discuția)
Riscuri daca primesc persoana in spatiu floreaionut floreaionut sunt rugat de o persoana pt a putea sa-si faca buletin sa fiu de acord sa o iau in spatiu.va rog frumos daca vreti sa-mi spuneti ce riscuri implica aceasta ... (vezi toată discuția)