Am lucrat la o firma timp de 8 luni,dupa opt luni ma sturasem de program era foarte lung de dimineata pana seara si am pus cererea de demisie in luna iulie in care am specificat ca respect cele 15 zile de preaviz,a fost semnata de mine si de catre patron.Urma ca de la 1 August 2008 sa nu ma mai duc am semnat decizia dupa aproape o saptamana un exemplar ramanand la mine,nu am bagat nimic de seama nici nu ma-m uitata pe decizie,dupa 10 luni mi-a trebuit cartea de munca ,cand am ridicat-o de la I.T.M scria :incetat contractul de munca conf.art79 lit.(1) cu data de 25.08.2009.Nu inteleg de ce mi-a inchis-o cu data de 25.08.2009 cand eu urma ca de la 01.08.2009 sa nu mai vin.Nu imi explic de unde vin astea 16 absente cand eu am mers tot timpu la servici.Cat de mult ma afecteaza cele 16 zile? Eu nu vreau sa ma las vreau sa merg s-o dau in judecata.
scz.pt date,demisia am pus-o cu data de 15 iulie 2008 si contractul de munca este incetat cu data de 25 august 2008 cand eu urma sa nu mai vin cu data de 1 august 2008.
Cele 16 absente nemotivate sunt mentionate pe cartea de munca
nu am la indeman un calendar din 2008, dar este clar ca la dvs preavizul a fost mai mare de 20 de zile lucratoare.
Scrie si in ce perioada/ date ati avut absentele?
Practic ati lucrat pana la 1 august sau pana la 25 august?
Ce sa platiti? daca nu ati lucrat decat pana la 1 aiugust probabil cele 16 zile absenta sunt cele dintre 1 si 26 august, nu?
deci nu v-a afectat cu nimic in acest caz...