Buna dimineata,
Am si eu o neclaritate. In luna aprilie anul acesta am fost implicat intr-un accident de circulatie (ciocnire din spate) din vina mea, la o viteza de max. 40 km/h, iar cel lovit a declarat la politie ca il doare gatul, astfel ca agentul care a venit la locul accidentului a intocmit dosar penal. La spital cand am fost pentru recoltarea probelor de sange a fost consultat de un medic la urgente si i-a spus ca nu are nimic.Ieri, dupa cinci luni de la eveniment am fost contactat telefonic de ofiterul care se ocupa de cercetarea cazului ca trebuie sa ne intalnim sa dau o declaratie.
Intrebari:
1). Avand in vedere prevederile codului de procedura penala, ca actiunea se pune in miscare doar la plangerea prealabila a persoanei vatamatein termen de trei lini de zile si doar daca a avut o vatamare care a necesitat mai mult de 90 de zile de ingrijiri medicale, pot avea calitatea de suspect?
2). daca am calitatea de suspect este legala doar instiintarea telefonica? Nu trebuia in prealabil sa mi se aduca la cunostinta de faptul ca am calitatea de suspect,iar chemarea mea sa fie facuta printr-o citatie scrisa?
Cu stima
Buna dimineata,
Multumesc pt. raspuns.Sa inteleg ca doar in calitate de martor citarea se poate face prin telefon? Asa cum am mentionat accidentul s-a produs din vina mea, fiind lovire din spate. Daca eram suspect citarea trebuia facta in scris?
Cu multumiri,
Citarea se poate face prin nota telefonica indiferent de calitate. Din descriere apreciez ca se va dispune clasarea in acest dosar, ati expus chiar dvs considerentele.
Accident rutier
ciobi2016
Buna dimineata,
In urma cu peste 3 luni am avut un accident rutier (ciocnire din spate) din vina mea. Cealalta persoana implicata a declarat ca are ... (vezi toată discuția)