avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... avocatul este citat personal la interogatoriu?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

avocatul este citat personal la interogatoriu?

avocatul este parat, iar reclamantul solicita proba cu interogatoriul personal al avocatului, pt a dovedi neexecutarea CAJ.
participa avocatul personal la interogatoriu, potrivit prev. art. 355 alin (2) - Se exceptează societăţile de persoane, ai căror asociaţi cu drept de reprezentare vor fi citaţi personal la intero gatoriu ?
Este asadar avocatul societate de persoane? avand in vedere ca e profesionist :)
mai mult, si avand in vedere ca avocatul e PFA, PFA nu e 'persoana juridica' in sensul alin. (1)?
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 06:52, 26 Septembrie 2016
nefiind persoană juridică, nu-i nici societate de persoane, deci poate fi chemat la interogatoriu. Ramane de vazut cum va fi intergogat avocatul din SPRL.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2016
Marian Bucur, Avocat
Mi-e putin ambigua definitia de 'persoana juridica' in raport cu cabinetul de avocatura.
Desigur conceptul de 'persoana fizica autorizata' parca preclude posibilitatea personalitatii juridice.
Cabinetul de avocatura nu poate fi societate de persoane... intrucat are un singur membru?
Deci nu este, propriu-zis, o societate... dar esentialmente ar fi, daca criteriul numeric nu ar conta!?
Ma refer pe dihotomoa societate de persoane-societate de capitaluri!

SPRL = ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temei de drept pentru incuviintarea interogatoriului - procedura civila dserban dserban Buna ziua! Am actionat firma la care am lucrat in judecata (Sectia VIII tribunalul Bucuresti). Am primit acasa o comunicare prin care mi se solicita sa ... (vezi toată discuția)
Interogatoriu scris persoana juridica neconstitutionalitate aidu aidu Vreau sa ridic exceptie de neconstitutionalitate privind prevederile: Art. 355 Luarea interogatoriului persoanelor juridice (1) ...persoanele juridice de ... (vezi toată discuția)
Cabinetul de avocatura este societate de persoane, incat sa vina avocatul la interogatoriu? aidu aidu Daca chem in rezolutiune avocatul, care este cabinet, intimata este societate de persoane, prin urmare cf. prev. art. 355 alin (2) C.pr.civ., asociatul cu ... (vezi toată discuția)