Am actionat firma la care am lucrat in judecata (Sectia VIII tribunalul Bucuresti). Am primit acasa o comunicare prin care mi se solicita sa precizez cererea de probe, indicand temeiul de drept referitor la cererea privind incuviintarea interogatoriului reprezentantilor societatii.
Ma puteti ajuta? Care este temeiul privind interogatoriul reprezentantilor societatii?
Art. 355 Cod procedură civilă.
Luarea interogatoriului persoanelor juridice
(1) Statul şi celelalte persoane juridice de drept public, precum şi persoanele juridice de drept privat vor răspunde în scris la interogatoriul ce li se va comunica în prealabil, în condiţiile prevăzute la art. 194 lit. e).
(2) Se exceptează societăţile de persoane, ai căror asociaţi cu drept de reprezentare vor fi citaţi personal la interogatoriu.
Sunt insa discutii cu privire la aplicabilitatea alin. 2 SRL-urilor.
Acest interogatoriu poate fi inmanat instantei la primul termen de judecata, urmand ca societatea parata sa raspunda la urmatorul termen?
Cu alte cuvinte, daca nu atasez interogatoriul acum la completarea cererii, nu se mai poate lua vreun interogatoriu societatii pe parcursul procesului?