avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Temei de drept pentru incuviintarea interogatoriului - ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Temei de drept pentru incuviintarea interogatoriului - procedura civila

Buna ziua!

Am actionat firma la care am lucrat in judecata (Sectia VIII tribunalul Bucuresti). Am primit acasa o comunicare prin care mi se solicita sa precizez cererea de probe, indicand temeiul de drept referitor la cererea privind incuviintarea interogatoriului reprezentantilor societatii.

Ma puteti ajuta? Care este temeiul privind interogatoriul reprezentantilor societatii?
Cel mai recent răspuns: dserban , utilizator 17:31, 9 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 355 Cod procedură civilă.
Luarea interogatoriului persoanelor juridice
(1) Statul şi celelalte persoane juridice de drept public, precum şi persoanele juridice de drept privat vor răspunde în scris la interogatoriul ce li se va comunica în prealabil, în condiţiile prevăzute la art. 194 lit. e).
(2) Se exceptează societăţile de persoane, ai căror asociaţi cu drept de reprezentare vor fi citaţi personal la interogatoriu.

Sunt insa discutii cu privire la aplicabilitatea alin. 2 SRL-urilor.
Multumesc, dna avocat!

Acest interogatoriu poate fi inmanat instantei la primul termen de judecata, urmand ca societatea parata sa raspunda la urmatorul termen?

Cu alte cuvinte, daca nu atasez interogatoriul acum la completarea cererii, nu se mai poate lua vreun interogatoriu societatii pe parcursul procesului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temei solicitare interogatoriu in judecata civila dserban dserban Buna ziua! Am actionat firma la care am lucrat in judecata (Sectia VIII tribunalul Bucuresti). Am primit acasa o comunicare prin care mi se solicita sa ... (vezi toată discuția)
Interogatoriu scris persoana juridica neconstitutionalitate aidu aidu Vreau sa ridic exceptie de neconstitutionalitate privind prevederile: Art. 355 Luarea interogatoriului persoanelor juridice (1) ...persoanele juridice de ... (vezi toată discuția)
Cine poate solicita proba cu interogatoriul? reclamanta poate solicita propriul intergator? annuska annuska Intr-o actiune civila, reclamanta a solicitat luarea interogatoriului paratilor, instanta a admis si s-au si luat interogatoriile. Parata desi initial a ... (vezi toată discuția)