avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Temei solicitare interogatoriu in judecata civila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Temei solicitare interogatoriu in judecata civila

Buna ziua!

Am actionat firma la care am lucrat in judecata (Sectia VIII tribunalul Bucuresti). Am primit acasa o comunicare prin care mi se solicita sa precizez cererea de probe, indicand temeiul de drept referitor la cererea privind incuviintarea interogatoriului reprezentantilor societatii.

Ma puteti ajuta? Care este temeiul privind interogatoriul reprezentantilor societatii?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 18:19, 9 Iulie 2019
Potrivit art 355 Cod Procedura Civilă, "statul și celelalte persoane juridice de drept public, precum și persoanele juridice de drept privat vor răspunde în scris la interogatoriul ce li se va comunica în prealabil, în condițiile prevăzute la art. 194 lit. e)"
Ar fi trebuit să-l depuneți odată cu cererea de chemare în judecată, urmând ca societatea pârâtă să răspundă în scris!

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Potrivit art 355 Cod Procedura Civilă, "statul și celelalte persoane juridice de drept public, precum și persoanele juridice de drept privat vor răspunde în scris la interogatoriul ce li se va comunica în prealabil, în condițiile prevăzute la art. 194 lit. e)"
Ar fi trebuit să-l depuneți odată cu cererea de chemare în judecată, urmând ca societatea pârâtă să răspundă în scris!

Multumesc!

Acest interogatoriu poate fi inmanat instantei la primul termen de judecata, urmand ca societatea parata sa raspunda la urmatorul termen?

Cu alte cuvinte, daca nu atasez interogatoriul acum la completarea cererii, nu se mai poate lua vreun interogatoriu societatii pe parcursul procesului?
Mai bine l-ați atașa acum!
Normele procedurale prevăd anexarea acestuia la cererea introductivă, eu personal am
respectat normele mereu însă am văzut colegi care au rugat instanța să primească interogatoriul la termen arătând că oricum s-ar fi amânat cauza (din alte motive).
Eu zic să fiți precaut și să-l depuneți acum!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temei de drept pentru incuviintarea interogatoriului - procedura civila dserban dserban Buna ziua! Am actionat firma la care am lucrat in judecata (Sectia VIII tribunalul Bucuresti). Am primit acasa o comunicare prin care mi se solicita sa ... (vezi toată discuția)
Administrarea interogatoriului suciu_diana suciu_diana Buna ziua, doar reclamantul poate sa administreze proba interogatoriului? Daca si partea parata a solicitat si a primit dreptul de a pune intrebari prin ... (vezi toată discuția)
Interogatoriu diferit pentru parat si reclamant ili47 ili47 Buna ,prietena mea este reclamanta intrun proces. Judecatorul a dispus ca reclamanta sa depuna in termen de 10 zile intrebarile catre parat, iar intrebarile ... (vezi toată discuția)