1)Am fost casatorit cu sotia mea timp de 40 de ani. La data casatoriei sotia mea avea o garsoniera in care am locuit impreuna din anul 1975 pana in anul 2012, cand sotia a decedat. In anul 2008 sotia mea, fara stirea subsemnatului a donat garsoniera fiicei sale din prima casatorie, prin intermediul unui notariat, trecand-o pe numele fiicei sale. Intrebare: Este legala operatiunea de donatie a garsonierei fara acordul si stirea mea? Nu ar fi fost cazul sa fiu si eu chemat la notariat avand in vedere ca timp de peste 33 de ani am suportat o parte din cheltuielile de intretinere , reparatii, etc a garsonierei?
2) Odata devenita proprietar( dupa decesul mamei), fiica sotiei mele mi-a adus la cunostinta faptul ca eu am devenit chirias si sa eliberez garsoniera intrucat nu mai am nici un drept de a locui acolo.
Intrebare:Are dreptul sa ma evacueze din spatiu, avand in vedere ca am 85 de ani sunt bolnav, si am fost oficial casatorit cu mama sa timp de 40 de ani, cu precizare ca in aceasta perioada fata sotiei mele nu a locuit cu noi si nici nu a contribuit cu nimic la intretinerea acestei garsoniere, ea avand o alta proprietate
Mentionez ca dupa decesul sotiei (2012), am locuit si locuiesc in continuare in garsoniera fara a avea vre-o discutie cu fiica sa de a parasi garsoniera. In ultima perioada insa face presiuni verbale de a elibera garsoniera.
Va multumim foarte mult daca ne puteti oferi parerea dvs. despre cazul relatat mai sus.
Buna ziua,
1. Donatia a fost legala. Era bunul sau. Nimeni nu este obligat sa lase mostenire.
2. Da, legal va poate evacua. Chestia morala este alta si tine de cat ati fost si tata pentru acea fiica.
3. Evacuarea se poate face prin buna intelegere sau prin instanta.
4. Daca se va solicita evacuarea prin instanta va sfatuiesc sa va angajati un avocat care sa va reprezinte interesele si sa solicite eventuale despagubiri.
Uzufruct
ContSters334938
Sotia are un copil dintr-o casatorie anterioara,imobilul in care locuim,este al dansei.Suntem casatoriti de 4 ani.Daca,doamne fereste ,ar muri sotia,eu as ... (vezi toată discuția)