avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Permis suspendat nedeterminat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Permis suspendat nedeterminat

Buna ziua,
Doresc sa va mentionez cele intamplate.
In cursul saptamanii trecute eram in sighisoara la tara . Duminica nevestei i s a facut rau si a trebuit sa plecam urgent spre Brasov in jurul serii ora 19-19:30. Pe drum o doamna a facut la dreapta si a franat iar eu am intrat cu partea dreapta in ea. Doamna a plecat iar peste 15-20 min a venit cu un echipaj de politie.
Mi au luat proba si spre surprinderea mea aveam in aerul expirat 0.50 si ceva . Ceea ce este chiar absurd tinand cont ca am avut dermatita de pajiste iar 2 saptamani nu am pus alcool in gura ci am luat doar medicamentul Tavegil.In schimb in dimineata zilei de Duminica am baut 2 paharele de tuica unul inainte de masa si unul dupa. Mi au luat permisul am fost la proba si le am spus ce am consumat si ce medicamente am luat.
Mai tarziu am aflat ca femeia care a condus autoturismul implicat in tamponare avea permisul expirat de 1 an de zile.
Dupa ce am fost si la medici am constatat ca acel tavegil retine alcoolul in organism.
Va rog mult sa mi dati un sfat deoarece credeti ma nu am baut inainte cu 2 sap nimic ci doar in dimineata zilei cele 2 paharele. Acum nu stiu ce sa fac unde sa ma indrept pt a clarifica situatia. Doamna cu care am facut tamponarea nu avea nici un fel de lumina pe masina aprinsa.
Va multumesc si va doresc sanatate.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:01, 28 Septembrie 2016
Incepeti mai intai cu organul care a dispus suspendarea dreptului de a conduce.
Daca, intre timp, acesta a inaintat documentele la Parchet, mergeti si luati legatura cu procurorul de caz.
Va recomand sa luati legatura cu un avocat care sa va reprezinte.
Deci trebuie sa merg la sectia de politie de pe raza localitatii unde a fost retinut? In vederea platii analizelor unde pot merge? Cei de la politie au zis ca doar de 2 ori pe an platesc analizele si ca asteapta rezultatul pentru a putea trimite dosarul la parchet. Mentionez ca sunt sigur ca nu are cum sa mi iasa alcoolemie mai mare dar vreau sa grabesc lucrurile. Nu prea imi permit un avocat tinand cont ca sunt singurul intretinator in familie cu 4 copii. va multumesc.
Faptul ca ati consumat alcool in duminica respectiva inainte sa va urcati la volan e relevant, nu conteaza ce ati facut dvs anterior.
Mergeti la politie si exprimati-va acordul de a plati probele biologice.
Amanarea aplicarii pedepsei consta in stabilirea unei pedepse pentru o persoana gasita vinovata de savarsirea unei infractiuni si amanarea temporara a aplicarii acesteia.

Art. 83 Conditiile amanarii aplicarii pedepsei [cod penal]

ART. 103*) [OUG 195 / 2002]
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
.................................................................................
"c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce."

Permisul de conducere nu este anulat.

Succes.

[interventie moderator - am restrans citatul din textul de lege - nu putem presupune ce va aplica instanta, respectiv art.80, art.83 sau art.91 C. pen.]
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2016
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan AndreiBota AndreiBota Buna ziua in data de 19.02.2016 am fostt prins baut la volan 0,44 in aer si 1 la mie in sange o singura proba. Va rog sa imi raspundeti ce mi se poate ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan. oare poate ține cont judecătorul de faptul că profesia mea este aceea de șofer? Toniboni08 Toniboni08 Buna! Ieri seara am fost oprit in trafic,și la controlul cu etilotestul mi a ieșit 0,80 in aerul expirat.Am fost condus la recoltare,și din câte am ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan AlexMan92 AlexMan92 Ajutoor..Am fost prins cu alcoolemie de 0.43 in aerul expirat.Am fost dus la UPU pt recoltarea probelor de sange.Mentionez ca am fost oprit de politie dupa ce ... (vezi toată discuția)