avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inselaciune. Cum procedez?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inselaciune. Cum procedez?

Buna ziua,
Povestea pe scurt:
Suntem 3 mostentiori dupa tatal meu care detinem 3/8 dintr-o casa + teren in centrul unui oras. Celealte 5/8 sunt detinute de mama tatalui care inca este in viata. Din ratiuni de lipsa de timp noi 3 nu am facut nicioadata actul de succesiune.
Acum cativa ani s-a consturit langa noi un bloc de 10 etaje care efectiv ne-a umbrit casa. Am discutat cu propietarul si ne-a spus ca asta e...desi nu avea autorizatie sau acordul nostru. Intre timp am aflat ca el nu avea cum sa vanda blocul nou construit deoarece nu avea loc de joaca si avea nevoie de curtea noastra. M-a abordat telefonic si am refuzat sa ii vand.
Cateva luni inainte (eu si una dintre surori nu locuim acolo)...el s-a tot dus pe la bunica mea si a convins-o sa ii vanda partea ei. Ba ca ii baga tigani in casa, ba ca nu mai are ce sa faca cu casa ca e batrana, ba ca alea, ca celelalte. Sora mea mai mica care locuieste acolo s-a pus si ea deacord si pana la urma, fara sa anunte pe nimeni, acum o saptamana batrana a vandut partea ei. Afaceristul i-a adus notar acasa si in prealabil a dus-o la un medic ca sa-si scoata certificat ca are voie sa semneze.
Sora mea se pare ca intre timp a luat banii buncii si a semnat un act prin care o sa aiba grija de ea pana la moarte.
Ce este foarte important este ca partea batranei s-a vandut sub pretul pietei (cu mult).
Acum eu vin si intreb:
Pot sa fac impreuna cu celalata sora a mea plangere penala impotriva sorei mai mici avand in vedere situatia descrisa? Daca da, pe ce motiv?
Pot sa atac actul de vanzare deoarece a fost semnat prostind-o efectiv pe batrana?
Pot sa cer anularea semnaturii batranei?
Batrana nu mai este lucida si are 85 de ani.
Noi 3 suntem singurii mostenitori ai ei si ai lui tata iar in clipa de fata se pare ca cea mica a reusit sa obtina 6/8 printr-o inselaciune...zic eu..

Cineva sa ma sfatuiasca sau contrazica daca gresesc.
Va multumesc anticipatt.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:28, 27 Septembrie 2016
MariusZ82 a scris:
Ce este foarte important este ca partea batranei s-a vandut sub pretul pietei (cu mult).

Cat de mult (in procente) ?

MariusZ82 a scris:
Pot sa fac impreuna cu celalata sora a mea plangere penala impotriva sorei mai mici avand in vedere situatia descrisa? Daca da, pe ce motiv?

Fapta nu s-ar incadra in sfera penala. Practic persoanele au dispus de cotele lor, dupa bunul plac.

Insa, cum or fi vandut, daca dvs. nu ati facut "nicioadata actul de succesiune", asa cum spuneati mai sus ?

Greu de crezut ca a fost construit imobil de locuit in comun de 10 etaje fara a fi eliberata autorizatie de constructie
Atat timp cat nu a fost dezbatuta succesiunea ,niciunul dintre mostenitori nu detine document legal care sa ii ateste calitatea din care eventual sa poata tranzactiona cota parte din mostenire
in clipa de fata se pare ca cea mica a reusit sa obtina 6/8 printr-o inselaciune..

Se pot analiza si eventual da raspunsuri la obiect pe situatii certe,concrete,nu pe pareri
acum o saptamana batrana a vandut partea ei.

Care este documentul autentificat care atesta partea ei,daca nu a fost dezbatuta succesiunea ?
Daca nu am facut nicioadata actul de succesiune. ,,este neclar cum se pare ca cea mica a reusit sa obtina 6/8
Cred ca au ridicat blocul fara autorizatie sau cu autorizatie pentru altceva, sunt destule situatii de acest gen, insa nu autorizatia ar fi problema aici, ci situatia mostenitorilor.
In raport de actele si actiunile mostenitorilor=bunica/sora- desi nu a fost dezbatuta succesiunea ,firesc se pune intrebarea cine a incheiat tranzactia de instrainare cota parte bunica si in baza caror documente ??
Problema cu existenta autorizatiei este de importanta secundara in cauza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire minodorafaje minodorafaje Buna , suntem 2 surori , sora mea mai mare este stabilita in Franta de 8 ani casatorita fara copii, eu sunt casatorita de 10 ani si am 2 copii. In toti acesti ... (vezi toată discuția)
Cedare drepturi proprietate Anniemax Anniemax Buna ziua. Am o problema legata de o mostenire. Exista vreun act pe care il pot face prin care pot ceda unei alte persoane drepturile ce ar urma sa mi se ... (vezi toată discuția)
Partaj? vali_085 vali_085 Buna ziua! Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera situata in Bucuresti, prin contract de vanzare cumparare cu habitatie viagera si prin testament detin cota de ... (vezi toată discuția)