avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare datorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare datorii

buna ziua, o firma are datorie firmei mele 2000 RON. daca puteti sa ma sfatuiti cum as putea sa ii recuperez. Am inteles ca executorul judecatoresc pastreaza 50% din suma recuperata. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 18:56, 27 Septembrie 2016
Cai procedurale sunt mai multe, unele se judeca mai urgent, altele in procedura obisnuita. Unele au o taxa de timbru fixa, altele calculata la valoarea debitului. Calea de urmat o va decide avocatul care are actele in fata si caruia ii descrieti situatia exacta.

Executorul are dreptul la un onorariu si la plata cheltuielilor aferente executarii, nu la a pastra un procent din suma recuperata. Cel mult onorariul lui va avea in vedere cuantumul sumei de recuperat.
putem sa includem onorariul avocatului nostru in despagubire?
In cadrul procesului puteti solicita cheltuielile de judecata care inseamna taxe judiciare timbru+onorariu avocat.
Dacă aspectele privind datoria sunt clare puteți să faceți o cerere de valoare redusă, iar pe lângă suma datorată puteți solicita obligarea debitorului la plata cheltuielilor de judecată (ex: taxa de timbru și onorariul de avocat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita oana_cristia oana_cristia In urma unui proces civil, o persoana a fost obligata s[ pl[teasca cheltuieli de judecata in cunatum de 4100 ron. Executorul judecatoresc trimite notificare ... (vezi toată discuția)
Taxa pt evacuare tolerat mona.iv mona.iv Buna ziua ! Intrebarea mea este urmatoarea : in cazul unei actiuni de evacuare a fostului sot , tolerat in ap. propr. mea personala , ce cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Onorariu de avocat prin executor judecatoresc est est buna seara, am o rugaminte la cei care ma pot lamuri in problema in care ma aflu.... am caliatatea de debitoare intr-un dosar executional. In urma sentintei ... (vezi toată discuția)