avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită 1/3 din salariu
Discuție deschisă în Executare silită

1/3 din salariu

Buna seara!
Sunt in imposibilitatea de a intelege un lucru si va cer ajutor sa o ajutam...
" Seful meu tocmai m.a anuntat ca a primit o executare silita din 2010 cu o poprire de 1/3 din salariu. Eu in acest moment mai am o poprire de 1/3 din salariu de la o banca. Aceste datorii sau acumulat datorita faptului ca nu am avut un job stabil. Executarea nu este elocventa deoarece suma este cea restanta din 2010 avand in vedere ca eu am lucrat si mi sau oprit lunar 1/3 din salariu iar acum pentru ca mi.am schimbat locul de munca aceiasi suma, care NU a fost recalculata dupa toti anii acestia in care eu am platit a ajuns in mainile sefului meu. Care este partea din salariu pe care mi se va face poprire? Va multumesc".
Va multumesc si eu anticipat si va doresc o noapte minunata!
Cel mai recent răspuns: CristiBH , utilizator 15:45, 28 Septembrie 2016
Cota maxima de poprire este de 1/2 din veniturile lunare conf art. 728 alin 1 lit a cod procedura civila
Daca este vorba de aceasi datorie, solicitați angajatorului copie a documentelor primite si o adeverință precum ca va face el oprirea din salariu si o va vira creditorului. Mergeți cu toate astea la banca si banca nu va mai opri si ea inca 1/3 din restul de salariu ce va intra in cont.
Asta numai daca este vorba de aceeași executare.
Legal vi se oprește 1/3 din salariu pentru un creditor/executare silita si maxim 1/2 daca aveți mai mult de 2 creditori/executări silite.
Ideal ar fi sa direcționați toate popririle către locul de munca si sa aveți contul bancar liber de orice executare (asta din experienta proprie) pentru ca banca va opri orice suma de bani ce va intra in cont si nu are titlul de salariu.
Cu excepția alocației de stat pentru copii sau a indemnizației de creștere copil. Astea le stiu cu siguranta, posibil sa mai fie si altele.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2016
CristiBH, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu pentru datorii card neachitate bobutanumihail bobutanumihail am avut la o banca un credit si un card de credit pe care nu le-am mai platit.am fost executat silit prin executor judecatoresc prin poprire pe salariu(prin ... (vezi toată discuția)
Executare silita + pensie alimentara. yamada yamada Am urmatoarea intrebare. In curand voi fi executat silit pentru neplata unui credit. Pentru ca este unul singur, imi vor opri 1/3 din salariu sau [b]maxim[/b] ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi razvancococi razvancococi Buna ziua Acum cateva luni am fost executat silit cu poprire pe salariu. Ce m-ar interesa, am baiatul cu un handicap si de anul acesta sa da de la primarie un ... (vezi toată discuția)