avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune la 2 luni dups decesul tatalui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune la 2 luni dups decesul tatalui

buna ziua, tatal meu a decedat in luna august 2016, mama este in viata si noi suntem 2 surori.V as ruga sa ma ajutati cu informatii despre succesiune, din ce am auzit, daca succesiunea se face pana in 3 luni ,taxele ar fi mai mici, este adevarat? sunt facilitati daca faci imediat dupa decesul parintelui? Parintii au o casa cu 2 camere in Bucuresti,si tata avea cateva dividente la SIF Transilvania, alte bunuri nu exista. Se face la notar, stiti cam cat ar fi taxele? Mulumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 09:12, 28 Septembrie 2016
Nu exista nicio facilitate la trei luni asta e folclor...
Daca dezbateti pana in doi ani de la decesul tatalui sunteti scutite de impozitul de 1% calculat la valoarea masei succesorale.
Onorariul notarului nu vi l poate spune nimeni, el se calculeaza raportat la valoarea masei suceesorale. Nu este unul fix.
Mergeti la un notar de pe raza judecatoriei unde tatal dvs a avut ultimul domiciliu si discutati cu el. De asemenea el va va spune si ce acte aveti nevoie (certififcate nastere fiice, certificat casatorie parinit, certificat deces tata, cate de proprietate pe apartmanent, intabulare in CF daca aveti, certificat fiscal pe imobil si pe defunct, extras cont de la actiuni...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea flobos656 flobos656 cine imi spune va rog, cit ma costa si ce acte imi trebuiesc pentru a face succesiunea dupa moartea tatalui meu. sunt fiu unic si mama este inca in viata. cum ... (vezi toată discuția)
Succesiune mihaelllatya mihaelllatya Cam la cat pot ajunge cheltuielile in cazul unei succesiuni? Sau in functie de ce anume se poate estima o cifra ? (vezi toată discuția)
Taxa succsesiune busu_nicoleta busu_nicoleta Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu sfaturi privind taxa de succesiune pt tatal meu decedat acum 6 ani. In urma decesului nu s-a facut taxa de succesiune. In ... (vezi toată discuția)