Am avut nevoie de 2 zile libere si le-am luat ,intelegandu-ma cu patronii,fara sa depun vreo cerere de concediu sau fara plata.Acum ,a venit vremea concediului de drept,patronii mi-au pus in vedere ca datorita faptului ca am lipsit 2 zile in cursul anului,se vor scadea 6 din concediul de 20 de zile,deoarece se pun la socoteala si zilele de liber.Mentionez ca tura mea este de 24 cu 48.Din ce am inteles pentru ca am lipsit 24 de ore(tura normala) se taie din zilele de concediu si urmatoarele 2 zile libere ,explicatia lor fiind ca daca nu am venit in ziua respectiva la munca (24 h)...automat..nu am dreptul la urmatoarele 2 zile de liber.Atunci , am cerut sa fiu trecut ca fara plata in acele doua zile, dar mi s-a spus ca aceleasi reguli se aplica..ptr.1 zi de neplata defapt se iau in calcul 3
Eu nu cred ca exista asa ceva si consider un abuz acest lucru.Va rog sa ma lamuriti daca exista o baza legala la asa ceva.Va multumesc mult!
24 de ore inseamna 3 zile a cate 8 ore/zi. Conform contractului aveti dreptul la 20 de zile de concediu de odihna, dar a cate 8 ore fiecare. Angajatorul are dreptate.
Va multumesc pentru raspuns, dar daca as lucra tura de 12 h .In aceast caz cum ar sta treburile? pentru o tura de 12 h care nu am efectuat-o ,cate zile din concediu mi s-ar lua?Va multumesc
Tot o zi ... v-am explicat in topicul deschis in "Dreptul Muncii" ca durata CO se calculeaza pe zIle lucratoare, indiferent de durata timpului de munca .
Concediu de odihna
timmyBlu
Va salut ! Am lucrat 1 an la o firma si apoi m. am angajat imediat fara intrerupere in campul muncii,la o alta firma,cu alt profil. sunt angajat la aceasta din ... (vezi toată discuția)