avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data incetare CIM/perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data incetare CIM/perioada determinata

Buna ziua,

Care varianta este corecta? Este vorba despre un contract pe perioada determinata care isi produce efectele pe perioada 04.06 - 04.10.2016
1. E corect sa se faca angajarea pe perioada 04.06.2016 - 03.10.2016 + Decizie de incetare a contractului cu data de 04.10.2016?
2. Sau angajare 04.06 - 04.10 + Decizie de incetare cu 04.10.2016?
Ambele variante iau in calcul faptul ca salariatul in cauza nu mai lucreaza in date de 04.10.2016.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:18, 29 Septembrie 2016
Asadar, in data de 04.10 salariatul trebuie sa fie prezent la lucru..
Atunci aici nu procedez corect, intrucat nu ii solicit prezenta salariatului la data la care expira contractul.
Este optiunea angajatorului .. eu doar am prezentat textul de lege si fiecare interpreteaza cum doreste.
Va multumesc pentru timpul acordat si explicatiile oferite.
Sincer, consider ca si in cazul unui control ITM nu ar exista probleme in a inceta contractul la data la care a expirat si sa nu pontez salariatul in ziua in cauza.
Nu aveti probleme cu ITM-ul , deoarece parerile sunt impartite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de munca androneemil androneemil Daca am un contract pe per.determinata ex. 26.06.2017 - 15.09.2017. La trensmiterea in Revisal data sfarsit 15.09.2017 este aceeasi cu data de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime suciugeorgeta suciugeorgeta Daca un salariat pleaca cu data de 05.05.2011 mai este nevoie sa ii dau adeverinta de vechime pentru perioada 01.01.2011-05.05.2011 daca nu a avut nici o ... (vezi toată discuția)
Calcul termen cim determinat Gepetto25 Gepetto25 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o lamurire. Am observant ca in situatia de CIM determinat majoritatea colegilor cand calculeaza durata merg cu 1 ... (vezi toată discuția)