avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de Munca

Buna ziua,

In cazul in care nu am predat angajatorului Cartea de Munca (am lucrat 1 an si 7 luni) ce trebuie sa-mi elibereze angajatorul pentru aface dovada vechimii?

Si ce trebuie sa fac pentru a completa/actualiza Cartea de Munca (existenta anterior angajarii)?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA TAN , Consilier juridic 23:02, 25 August 2009
angajatorul trebuie sa va dea o adeverinta de vechime, care trebuie sa contina perioada in care ati lucrat la el, functia indeplinita si salariul sau salariile daca ati avut mariri. adeverinta trebuie sa poate viza ITM

la urmatorul angajator veti merge cu aceasta adeverinta iar el, imediat dupa ce va face prima inregistrare cu "angajat pe perioada ..." va face si inscrisurile din adeverinta.
Multumesc.
Eu pot merge la ITM pentru a inregistra datele in baza Adeverintei de Vechime?
DA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet munca ne-creat de catre angajator. emiliapana emiliapana Buna ziua, Lucrez din 2007, acesta fiind primul meu job. Angajatorul mi-a comunicat recent ca nu a intocmit un carnet de munca pe numele meu. Este corect? ... (vezi toată discuția)
Completare carte munca ncris78 ncris78 Am lucrat acum 3 ani la o societate comerciala, timp de 6 luni. Dupa aceea m-am angajat la o alta societate. Cartea mea de munca este la mine, dar nu este ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime... Costin79 Costin79 Am fost angajat la o societatate pe perioada nedeterminata si mi-am dat demisia. La o anumita perioada de timp dupa demisie am solicitat verbal societatii sa ... (vezi toată discuția)