avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate nume gresit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate nume gresit

Am si eu o intrebare vis a vis de titlul de proprietate al bunicii mele (decedate) pentru teren si casa dintr- comuna, in care s-au strecurat 2 erori.
Prenumele tatalui bunicii mele nu este cel corect (pe titlu de proprietate numele complet al bunicii mele este de forma: nume familie bunica-prenume tata bunica-prenume bunica) si numele de familie al bunicii este scris cu "î" in loc de "â" (am certificatul de nastere si de casatorie al bunicii care dovedesc erorile). Am inteles ca trebuie sa ajung la primaria comunei respective, sa depun o cerere si apoi ei sa inainteze actele catre prefectura, oficiul de cadastru,etc. Primaria spune ca erorile pot fi corectate pe actualul titlu de proprietate, prefectura spune ca trebuie emis un nou titlu de proprietate.
In fine, intrebarea mea este: e un termen legal in care autoritatile respective corecteaza aceste erori? Tinand cont ca eu fac o cerere prin care solicit recorectarea unui act emis dintr-o eroare a autoritatilor se poate incadra cererea mea la categoria "petitie" si sa invoc termenele din OG 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor?
Ei mi-au spus sa ma astept la cateva luni, in cel mai fericit caz, dandu-mi senzatia ca sunt intr-un fel la mana lor...dar nu mi se pare corect sa astept atata vreme, avand in vedere ca vina le apartine 100%.
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Corina6 , utilizator 15:55, 30 Septembrie 2016
Consulta un avocat , ca la unii prima consultatie este gratuita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate cu prenumele gresit liliarc liliarc Buna seara. Am si eu o intrebare vis a vis de titlul de proprietate al strabunicului meu (decedat acum 40 de ani), tatal meu este trecut mostenitor alaturi de ... (vezi toată discuția)
Unde pot modifica un titlu de proprietate gresit? Magbd Magbd Pe titlul de proprietate numele mamei decedate este scris gresit (este gresita o litera), dar certificatul de deces este corect. Unde ma pot duce ca sa scot un ... (vezi toată discuția)
In ce conditii e nul un titlu de proprietate? geambasu adrian geambasu adrian buna ziua!am o problema pe care sper sa o lamuresc.locuiesc undeva in jud giurgiu.titlul de proprietate al locuintei este pe numele bunicii mele.geambasu ... (vezi toată discuția)