avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... achizitionare autoturism ocazie inainte de a obtine ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

achizitionare autoturism ocazie inainte de a obtine permisul categoria B

Buna ziua,

Situatia este urmatoarea:

sunt intr-o faza avansata de cursuri auto intr-o scoala de soferi pentru obtinerea permisului auto categoria B. Intentionez sa-mi cumpar si o masina insa deoarece nu detin o suma de bani atat de importanta pentru a-mi cumpara una noua am hotarat sa imi iau una de ocazie. Intamplator, am gasit niste oferte destul de bune la niste oameni cunoscuti insa nu am permisul inca - este o chestiune de cateva luni deoarece la Politie dureaza mult programarile. As dori sa profit de o anumita oferta si sa-mi achizitionez o astefel de masina de ocazie inainte de a-mi dobandi permisul auto deoarece am si niste bani la indemana. Bineinteles ca masina o sa stea undeva in asteptare pana iau permisul pentru a circula cu ea pe drumurile publice.
Intrebarile sunt:
- pot sa achizitionez masina din punct de vedere legal si tehnic;
- pot sa inmatriculez aceasta masina neavand permis dar sa nu circul cu ea o perioada - pana iau permisul;
- pot sa astept cu asigurarea RCA pana cand voi merge cu ea pe drumurile publice chiar daca este inmatriculata;
- care sunt pasii tehnici pentru aceste demersuri.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 18:36, 12 Octombrie 2016
Va puteti face asigurarea pe numele dvs si fara sa aveti permis si apoi puteti inmatricula masina. Nu puteti inmatricula masina fara asigurare.
Puteti inmatricula o masina pe numele dv fara sa fiti posesorul unui permis auto, dar nu fara a avea incheiata o polita RCA.pe numele dv.
Din punct de vedere legal, cat de mult pot amana inmatricularea unei masini daca nu este folosita? (sta in curte)
In max 30 de zile de la data cumpararii.
in termeni aproximativi, cat costa asigurarea RCA pentru o persoana de aprox 35 ani din Bucuresti, care nu are permis?

Alte discuții în legătură

Asigurare rca facuta pentru o masina la care nu a fost facuta transcrierea Costinel Burca Costinel Burca [b]Deci in luna mai am cumparat o masina dintr-un alt judet si am facut contract de vanzare/cumparare si am luat-o in evidenta pe numele meu la fisc in aceeasi ... (vezi toată discuția)
Calcul rca la schimbare proprietar mariams70 mariams70 Buna seara,de curand am cumparat un autoturism pe care evident l-am transcris pe numele meu,spre surprinderea mea cand am fost sa inchei polita RCA mi sa ... (vezi toată discuția)
Calculul politei rca pentru un proprietar fara carnet de conducere costynav costynav buna ziua! poate s-a mai discutat, dar stie cineva cum se face calculu pt polita RCA cand proprietarul nu are permis auto avand in vedere ca se cere ... (vezi toată discuția)