avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuzul angajatorului pentru plata CO neefectuat la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuzul angajatorului pentru plata CO neefectuat la incetarea raporturilor de munca prin pensionare

Incepand cu 1 iulie 2009 m-am pensionat anticipat, intrerupand raporturile de munca cu firma. Mentionez ca am avut contract de munca pe perioada nedeterminata din anul 2003. La incetarea activitatii firma trebuia sa-mi plateasca c/val zilelor de CO care mi se cuvenea pe prima jumatate a anului, respectiv pentru 15 zile din cele 31 zile prevazute prin contractul de munca. Mentionez ca firma acorda CO pentru toti salariatii odata, in 2 transe, vara si iarna. Seful meu refuza sa-mi plateasca CO.
1. Ce pot sa fac in aceasta situatie, carei instante trebuie sa ma adresez si as vrea sa stiu daca pot sa fac acest lucru fara avocat, deoarece nu-mi pot permite unul.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 01:59, 26 August 2009
O actiune in pretentii formulata impotriva angajatorului prin care veti solicita plata sumei cuvenite pentru concediul de odihna! Actiunea este scutita de taxa de timbru si timbru judiciar!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul se plateste in cazul in care se schimba locul de munca? dan82 dan82 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cui trebuie sa ma adresez pt problema de mai jos - pe 15 ianuarie 2010 mi-am schimbat serviciul, la vechiul servici din ... (vezi toată discuția)
Plata concediu kpac kpac Situatia mea este urmatoarea: am fost angajat la o firma din 20 octombrie 2008 pana pe 1 octombrie 2009. in acest timp am avut numai 5 zile lucratoare concediu ... (vezi toată discuția)
Plata concediu odihna argava argava CRACIUN FERICIT!!!! Daca anul acesta am fost in concediu medical din februarie si pana in decembrie fara sa-mi efectuez concediul de odihna firma este ... (vezi toată discuția)