avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata concediu

Situatia mea este urmatoarea: am fost angajat la o firma din 20 octombrie 2008 pana pe 1 octombrie 2009. in acest timp am avut numai 5 zile lucratoare concediu de odihna. Cine trebuie sa imi plateasca concediul ?| vechiul angajator sau viitorul ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 23:27, 6 Octombrie 2009
Fiecare angajator plateste doar concediul la care ai dreptul cat timp lucrezi la el.
nu mai exista transfer de zile de CO intre 2 angajatori.
Astfel, vechiul angajator va trebui sa iti plateasca la lichidare si zilele de CO neefectuat din perioada cat ai fost angajat la el.
Plata concediului se va face de catre fostul angajator (asa cum a precizat colega grace_r). :thumbup:
Potrivit art.140 din Codul Muncii,durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.Ali.2 spune ca se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.Deci angajatorul la care a-ti lucrat inainte este obligat sa va plateasca zilele de concediu pentru cat a-ti lucrat pentru el .
Concediul de odihna conform CCM unic la nivel national este de 21 zile de concediu de odihna pe an,proportional cu timpul efectiv lucrat,adica :
Concediul de odihna cuvenit la vechiul angajator pentru 2009=21 zile/12 luni cat are anul* nr de luni lucrate la vechiul angajator(ian-sep)=21/12*9
Concediul de odihna compensat pentru 2009=CO cuvenit -CO efectuat si vi se da c/val in bani

Daca va angajati incepand cu oct atunci noul angajator calculeaza CO cuvenit la el pentru activitatea prestata,adicaCO cuvenit= 21/12*3(oct-dec)
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
Angela D, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna neefectuat se plateste? gizeh_65 gizeh_65 Vin cu o intrebare si eu...am fost angajata la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data 4 septembrie 2007 pina la dat 15 august 2008 ... (vezi toată discuția)
Diminuarea concediului de odihna rebeca macovei rebeca macovei Este legal sa se diminueze concediul de odihna daca ai avut mai mult de 15 zile de concediu medical? Cate zile de concediu medical ar trebui sa ai intr-un an ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna anairam_unid anairam_unid am un angajat care a inceput activitatea in 01.12.2009 iar pe 03.05.2010 i se incheie contractul de munca si as vrea sa stiu daca firmna este obligata sa ii ... (vezi toată discuția)