avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nume copil parinti necasatoriti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nume copil parinti necasatoriti

Buna!Mi-as dori sa stiu,va rog frumos,in cazul in care un copil este nascut din parinti necasatoriti,ce nume ar putea purta?
Noi ne dorim foarte mult,ca acest copil sa poarte si numele meu si numele partenerului meu de viata.
Este posibil?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 21:27, 2 Octombrie 2016
Poate purta fara probleme numele amandurora.
Asta veti rezolva cand veti declara copilul la starea civila.
Am inteles.Am intrebat acest lucru,deoarece eu am doua nume de familie (ai mei si-au reunit numele in momentul in care s-au casatorit),iar partenerul meu de viata are un singur nume
de familie.Asadar copilasul poate avea numele amandorura,chiar daca eu am doua nume de familie?Va multumesc atat pentru raspuns cat si pentru atentia acordata.O seara placuta!
Buna seara,
Da copilul va purta toate cele 3 nume de familie.
Nu incerc sa va explic de cate ori va face marunt din buze cand va fi mare si nici ce vor gandi cei care vor trebui sa-i scrie numele.
Apropos, Va sfatuiesc sa-i puneti si 5 prenume.
OAMENI BUNI, va inteleg dorinta umana si este legala dar ganditi la ce va indura omul asta in timp.
IONESCU STEFANESCU VASILESCU GRIGORE! Cum suna? Serios, ganditi-va bine inainte.
Asadar copilasul poate avea numele amandorura,chiar daca eu am doua nume de familie?

De putut se poate, din pacate nu exista o limita de nume si prenume, dar bietul copil.. pana apuca sa se prezinte, isi pierde interlocutorul rabdarea..
Cand completeaza declaratii , cereri, trebuie sa isi scrie numele intreg, macar stiti sigur ca in acele momente se va gandi la dvs, parintii :D
Lasati-l doamna cu numele tatalui sau cu unul de-al d-voastra, nu chinuiti copilul. Eu nici prenume nu i-am pus celui de-al doilea copil decat 1 si bine am facut, primul mi-a reprosat de multe ori ca a avut probleme uitand sa scrie al doilea prenume si a trebuit sa refaca documente ulterior din aceasta cauza.

Alte discuții în legătură

Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare mai neobisnuita in legatura cu numele ... Kiki856 Kiki856 Buna ziua, Am o intrebare mai neobisnuita in legatura cu numele de familie. Situatia este urmatoarea: Atat eu cat si partenerul meu locuim in UK. Suntem ... (vezi toată discuția)
Certificat de casatorie american stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ,,va rog daca poate cineva sa imi zica sigur ce certificat de casatorie american imi trebuie pentru recunoasterea casatoriei in rominia ,,stiu ca ... (vezi toată discuția)