avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Clarificare NCPC - comunicarea unei hotarari catre ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Clarificare NCPC - comunicarea unei hotarari catre parti

Pentru o hotarare definitiva si irevocabila se considera ca s-au indeplinit legal formalitatile de comunicare catre parti a ei ?
Cel mai recent răspuns: goplanet , utilizator 17:37, 4 Octombrie 2016
Întrebarea dvs. este neclară. Noţiunea "irevocabilă" nu mai există iar hotărârile se comunică părţilor indiferent dacă au fost pronunţate în fond sau în căile de atac. Reveniţi cu detalii.
Pe hotararea mea judecatoreasca scrie de mana, la sfarsit definitiva si irevocabila prin neapelare. Este redactata in ianuarie 2013. Este o hotarare data intr-un proces civil si nu a fost apelata de catre partea care a pierdut procesul, adica nu a fost atacata hotararea.


Partea care a pierdut procesul sustine ca nu i-a fost comunicata hotararea la adresa mentionata in dosar si ca nu s-ar fi indeplinit legal procedura de comunicare. Intrebarea era....din moment ce instanta a decis ca este o hotarare definitiva si irevocabila prin neapelare, se poate considera ca instanta nu a indeplinit legal procedura de comunicare?
Mergeti sa studiati dosarul la arhiva instantei pentru a verifica daca hotararea a fost corect comunicata partii adverse.

Si ce inseamna corect comunicata ?

Respectiva persoana a comunicat o copie dupa buletinul de identitate romanesc, fara a mentiona adresa in strainatate. Probabil nu a fost gasit la adresa mentionata si i s-a pus hotararea in cutia postala sau in lipsa acesteia i s-a afisat pe usa.
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2016
goplanet, utilizator
Daca comunicarea hotararii s-a facut cu respectarea preved.art.164-165 NCPC,atunci procedura este indeplinta si, curge termenul ptr.exercitarea cailor de atac extraordinare, respectiv termenul ptr. executarea silita.Situatia exacta o puteti afla doar de la arhiva instantei studiind dosarul.

Alte discuții în legătură

Comunicarea hotararii instantei de fond Artigas Artigas Va salut, Intr-un dosar in care am calitatea de parat,instanta de fond si-a motivat in sfarsit hotararea dupa mai multe luni de la pronuntare,dar cu toate ... (vezi toată discuția)
Hotarare necomunicata kimalin kimalin Sunt chemat in judecata de catre o institutie a statului (ISC) pentru neplata unor obligatii, depun intampinare si cer sa fiu judecat in lipsa. In luna ... (vezi toată discuția)
Divort judecat in lipsa - calea de atac fldan fldan Care este calea de ataca impotriva unei hotarari de divort ramasa definitiva si irevocabila in conditiile in care reclamantul a declarat fals instantei de ... (vezi toată discuția)