avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Clarificare NCPC - comunicarea unei hotarari catre ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Clarificare NCPC - comunicarea unei hotarari catre parti

Pentru o hotarare definitiva si irevocabila se considera ca s-au indeplinit legal formalitatile de comunicare catre parti a ei ?
Cel mai recent răspuns: goplanet , utilizator 17:37, 4 Octombrie 2016
Pai daca hotararea a devenit definitiva nu inseamna ca instanta a constatat ca s-a comunicat in mod corect si ca de la data comunicarii au curs cele 15 zile?
Persoana nu reclama ca nu s-au indeplinit in mod legal procedurile ci faptul ca nu a gasit hotararea in cutia postala sau afisata pe usa, dansul fiind plecat in straintate de ani buni, dar adresa de corespondenta fiind aleasa in Romania.
Atunci este indeplinita procedura de comunicare si poate fi pusa in executare hotararea.
Hotararea a ramas definitiva din 5 ianuarie 2013.
Litigiul dvs. nu are legătură cu noul Cod de procedură civilă, așa cum ați scris în titlu.

Dacă hotărârea a fost legalizată, înseamnă că, cel puțin din punct de vedere teoretic, procedura de comunicare a hotărârii către toate părțile s-a făcut în mod legal. Practic, însă, se mai întâmplă și greșeli, însă existența unei greșeli nu poate fi constatată decât dacă vă duceți în arhivă și studiați dosarul.

Cu toate acestea, nu este suficient ca „persoana care reclamă” că nu i s-ar fi comunicat hotărârea să se rezume doar la a face aceste afirmații. Această persoană trebuie să formuleze apel, să facă dovada că nu i s-a comunicat hotărârea și să solicite repunerea în termenul de apel.
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic
multumesc pentru raspunsuri
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2016
goplanet, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicarea hotararii instantei de fond Artigas Artigas Va salut, Intr-un dosar in care am calitatea de parat,instanta de fond si-a motivat in sfarsit hotararea dupa mai multe luni de la pronuntare,dar cu toate ... (vezi toată discuția)
Hotarare necomunicata kimalin kimalin Sunt chemat in judecata de catre o institutie a statului (ISC) pentru neplata unor obligatii, depun intampinare si cer sa fiu judecat in lipsa. In luna ... (vezi toată discuția)
Divort judecat in lipsa - calea de atac fldan fldan Care este calea de ataca impotriva unei hotarari de divort ramasa definitiva si irevocabila in conditiile in care reclamantul a declarat fals instantei de ... (vezi toată discuția)