avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel din propria culpa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel din propria culpa

Intr-o speta insitanta s-a pronuntat: admite in parte cererea, anuleaza dispozitia numarul... emisia de parat. Respinge cererea de anulare a deciziei de impunere... pe considerentul ca reclamantul nu a dorit sa se judece cu emitentul acesteia. Conform art. 78 aliniat alin 3 din CPC " 2) In materie contencioasa, cand raportul juridic de dus judecatii o impune, judecatorul va pune in discutia partilor necesitatea introducerii in cauza a altor persoane. Daca niciuna dintre parti nu solicita introducerea in cauza a tertului, iar judecatorul apreciaza ca pricina nu poate fi solutionata fara participarea tertului, va respinge cererea, fara a se pronunta pe fond."
Se mai poate cere prin apel introducerea in proces a tertului propus de judecatorul de la fond si trimiterea cauzei spre rejudecarea acesteia la instanta initiala?
Cel mai recent răspuns: moraru alexandru , utilizator 12:54, 18 Ianuarie 2017
In apel nu se pot face cereri noi si nu se pot introcuce noi parti.
Multumesc pt raspuns.Instanta a prevazut sentinta cu recurs. Am facut recurs,acesta a fost admis si cauza trimisa spre rejudecare instantei initiale.Acum instanta de fond poate introduce in cauza, ca parte ,institutia pe care a considerat-o necesara pt solutionarea justa a cauzei?
Instanta de recurs nu s-a pronuntat asupra cheltuielilor de judecata desi am cerut acest lucru in scris ,in concluziile scrise.Se mai pot cere? Au trecut 2 zile de la pronuntare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respins inadmisibil Ana maria Fetcu Ana maria Fetcu Am formulat actiune in contencios administrativ prin care am solicitat anularea unei hotarari. Am parcurs procedura prealabila, am introdus actiunea in ... (vezi toată discuția)
Judecata in recurs ro280988 ro280988 Buna ziua. Se da urmatoarea ipoteza: cerere de chemare in judecata introdusa la Judecatorie, apelul exercitat la Tribunal, recursul exercitat la Curtea de ... (vezi toată discuția)
Modificarea in parte a sentintei cu consecinta trimiterii cauzei la aceeasi instanta FRD FRD In cazul in care in apel ncpc a admis apelul a modificat in parte sentinta si s-a dispus trimiterea spre rejudecare la instanta de fond ,dosarul fiind inaintat ... (vezi toată discuția)