avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata tranzactie imobiliara - cand se poate folosi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata tranzactie imobiliara - cand se poate folosi

Buna ziua ,

Am facut o tranzactie , autentica , in familie , regim de bun propiu , eu fiind vinzatoare a unei cote-parte din un imobil .
Pretul a fost 80% din grila notariala .
Plata s-a facut prin banca si dupa ce au intrat banii in contul meu curent , cu dovada respectiva , notarul a autentificat tranzactia .
Nu exista alta intelegere verbala sau document intre noi .
Bani au fost 5 zile in contul meu curent [cu duminica] si apoi , am facut un depozit unde eu sint titular si cel ce a platit este imputernicit .
Bani sint nemiscati si acum .
Acum , dupa 3 luni , vreau sa scot banii si sa execut o operatie de reparatie .
Ma obsedeaza ca sa nu vina , altul din familie si sa acuze simulatie , deghizare , intelegeri ascunse , etc si sa ceara anulare act de vinzare .

Intrebare :
a. dupa cit timp de la efectuarea unei tranzactii , avem voie sa facem ce vrem cu sumele obtinute din tranzactie .Exista vreo reglementare ?

b. faptul ca am facut acel depozit , ulterior , unde apare ca imputernicit cel ce a platit , se poate invoca ca o dovada ? ca am simulat ceva ? ca am avut o intelegere ? ca am deghizat ceva ? etc

Cel mai recent răspuns: laura1016 , utilizator 12:33, 3 Octombrie 2016
Puteti scoate cand vreti banii . Sunt ai dvs si ii puteti folosi cum doriti. De ce ati pus imputericit pe cumparator?
Pentru ca nu aveam incredere in alta persoana , in caz ca eu nu puteam sa ajung la banca . Se poate interpreta acesta imputernicire ca o simulatie ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare cota-parte imobil intre soti popo_acas popo_acas buna ziua, Imobilul este pe regim de bun propiu si vreau sa cumpar 50% tot pe regim de bun propiu . Am studiat si nu sint lamurit daca este/nu este voie ... (vezi toată discuția)
Probleme privind art 845 raportat la 1175 c civ dynsky dynsky Dupa 18 ani sunt data in judecata de vinzatoarea (mama mea si intervenient sora mai mare ) ) pentru constatarea simulatiei a contractului de vinzare ... (vezi toată discuția)
Donatie deghizata teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua .Tatal meu a incheiat un contract de vc cu un nepot de pe frate ,contract cu uzufruct viager.A incercat anularea lui dar n-a reusit.Acum am aflat ca ... (vezi toată discuția)