avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea in cazul propietatilor inchiriate in regim ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea in cazul propietatilor inchiriate in regim hotelier (prin airbnb)

As dori sa stiu daca este vreo reglementare in cazul inchirierii de apartamente in regim hotelier, prin airbnb. In afara de raspunderea fiscala pe care o are propietarul, exista un cadru legal? este nevoie de aprobare din partea asociatiei de locatari/administratorul blocului etc?
Multumesc frumos
M.Serol
Diferenta de pret intre 2 sau 4 persone la calculul cheltuielilor e destul de mica, practic se pun inca doua personae la colectarea deseurile si un plus de cota parte la lumina pe casa scarii. Pentru asta nu merita sa iti pui vecinii in cap. Imobilul nu are lift, apa rece se contorizeza per apartament si incalzirea e separata fata de intretinere.
Am citit toate mesajele pe acest subiect. Constat ca Air b&b-istii se comporta acum cum se comportau bisnitarii de valuta acum 30 de ani: daca legea nu e clara pot sa fac ce vreau. Nu e chiar asa. Daca vrei sa faci ce vrei ia-ti o casa sau un hotel unde tu comanzi tu executi. Intr-un bloc sau un imobil cu mai multe apartamente trebuie sa tii cont de ceilalti. Daca tu sau cei carora le inchiriezi creaza situatii neplacute ( galagie,mizerie etc) esti direct raspunzator de tulburare de posesie , art.256 cod penal. Deci mai incet cu nepasarea si nesimtirea fata de vecini. Vreti sa faceti bani, f bine. Dar nu pe nervii si linistea celorlalti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, ... NicoleC NicoleC Inchiriere apartament bloc in regim hotelier (in scop turistic) Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, a fost recent introdus in ... (vezi toată discuția)
regim hotelier buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are ... Adelinan19 Adelinan19 buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are nevoie de aprobarea vecinilor pentru acest lucru ? nimeni nu e de acord pentru ca vin tot felul de ... (vezi toată discuția)
Inchiriere în regim turistic/hotelier fără acordul vecinilor dan_ph dan_ph Bună seara, adresez aici o intrebare, legat de inchirierea in regim turistic/hotelier, respectiv Ordinul de ministru din 01.03.22; conform acestuia, inteleg ... (vezi toată discuția)