avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contract de vanzare cumparare

Buna ziua! As vrea sa ma sfatuiti cum este mai bine.
Suntem 3 frati iar parinti ar dori sa lase apartamentul la doar 2 dintre noi .
Acumparinti nostri nu stiu cum sa procedeze:
prin contractul de vanzare - cumparare - unde am inteles ca noi ca cumparatori trebuie sa viram in cont o anumita suma (care ar fii minimul ?) sau prin donatie (cu scutire de raport). Care este varianta cea mai buna , in ideea ca dupa un timp cel de al treilea frate sa nu ne trimite prin trebunale.
Va multumesc frumoas pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 15:25, 3 Octombrie 2016
Niciuna. Daca vreti totusi sa va instraineze incheiati un contract de intretinere cu parintii si prestati intretinerea. Ar fi si mai bine daca celalalt frate ar veni declarant in act.
Imi cer mii de scuze dar nu am inteles! Parinti nostri vor clar sa faca acte pentru noi (2 copii).
acte care costa destul de mult si nu ne permite financiar.
Care este cea mai buna varianta contract de vanzare cumparare sau donatia.

multumesc anticipat!
eu v am scris in romana. Nici una nici alta. Contract de intretinere . Prin contractul de intretinere parintii va transfera dreptul de proprietate in schimbul intretinerii lor pe viata, adica trebuie sa va ingrijiti de ei ducandu le hrana, medicamente, imbracaminte.
Nu aveti bani sa șe dati pretul deci este tot o donatie, iar donatia chiar daca e scutita de raport e supusa reductiunii pentru ca incalca cota de rezerva a fratelui celuilalt care nu va primi nimic.
Acum ati inteles de ce v-am spus contract de intretinere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie cu clauza de intretinere sau contract de intretinere frantzmusa frantzmusa Sunt casatorita, nu am copii si am 2 frati. Parintii doresc sa imi lase mie apartamentul in care ei locuiesc, fara ca ceilalti doi frati ai mei si nici sotul ... (vezi toată discuția)
Trecerea bunurilor de la parinti la copii in timpul vietii peters peters Suntem doi frati la parinti iar fratele meu isi doreste partea de mostenire, parintii fiind inca in viata. Cum credeti ca ar fi cel mai intelept de procedat, ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau testament? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera. In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau ... (vezi toată discuția)