avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... procedura transfer in Gospodaria Agricola Colectiva
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

procedura transfer in Gospodaria Agricola Colectiva

Bunicul meu s-a transferat in anul 1959 de la o Gospodarie agricola Colectiva la alta Gospodarie Agricola Colectiva .
Detin acte doveditoare de la Arhivele Nationale in care cele doua GAC-uri au fost de acord cu transferul.Detin acte doveditoare ca in GAC-ul de unde a plecat a intrat cu 5 ha.
Nu reusesc sa dovedesc insa ca la transfer s-a transferat cu cele 5 ha.
Unde pot gasi procedura de transfer dintr-un GAC in altul?In Buletinele oficiale ale vremii?
In statutul GAC aparut in anul 1953 nu apare aceasta procedura.
Cel mai recent răspuns: mceltare , utilizator 14:32, 11 Octombrie 2016
Dreptul de proprietate asupta terenului nu se putea transfera in alta localitate .Verificati registrul agricol unde a figurat cu teren in proprietate .
In STATUTUL din 28 septembrie 1977 al cooperativei agricole de productie se mentioneaza:

ART. 8
În cazul cînd un cooperator - prin cãsãtorie sau din alte motive - îşi stabileşte domiciliul în alta localitate, el poate deveni membru al cooperativei pe baza cãreia se muta.
Pentru aceasta, este necesarã aprobarea adunãrii generale a cooperativei agricole de unde pleacã, precum şi a aceleia în care cere sa între. Cooperatorul îşi pãstreazã toate drepturile prevãzute în statut, iar cooperativa de unde a plecat este obligatã sa transfere cooperativei în care a fost admis contravaloarea partii sale sociale.

Asa ceva caut si pentru GAC -Gospodaria Agricola Colectiva , pana in anul 1960 cand a avut loc transferul.
Nu am gasit informatia in Statutul GAC si nici in HCM-uri sau Buletine oficiale din 1949-1960.
In 1949 au aparut primele GAC-uri
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2016
mceltare, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovedire proprietate teren agricol bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.Am si eu o problema si am sa incep cu inceputul. Bunicul meu a detinut 5 ha teren agricol,iar atunci cand mama s-a casatorit cu tatal meu,in ... (vezi toată discuția)
Vreau sa dovedesc ca sunt mostenitor bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.Am si eu o problema si am sa incep cu inceputul. Bunicul meu a detinut 5 ha teren agricol,iar atunci cand mama s-a casatorit cu tatal meu,in ... (vezi toată discuția)
Titlul de propietar dupa legea 18 1991 cum este legal sa mi se eliberze un titlul de propietar cum am fost pus in posesie in anul 1991 in urma unei adeverinte prin care reiese ca am fost pusa in ... (vezi toată discuția)