avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Litigiu cu Asociatia de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Litigiu cu Asociatia de Proprietari

Buna ziua. Anul trecut ,2015 , am fost trimis in judecata de catre Asociatia de Propietari pentru sume restante la cheltuieli (117,5 lei) .Asociatia de Propietari a angajat un avocat sa o reprezinte achitand un onorariu de 500 lei .In Intampinare eu m-am angajat sa achit suma restanta ce ce am facut in termen de 5 zile.Intre timp Asociatia de Propietari a mai angajat un alt avocat (fiul presedintei al aceiasi asociatii) platindu-i un onorariu de 600 lei.Dat fiind ca intre timp am achitat intreaga suma restanta (117,5 lei), Instanta sa pronuntat definitiv la la achitarea onorariului redus de avocat de 100 lei, pe care eu am achitat pri mandat postal catre asociatie.Acum Asociatia imi tot trimite adrese acasa sa platesc si celalalt onorariu pentru cel de al doilea avocat de 600 lei .Ce cale legala trebuie sa urmez ?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:35, 3 Octombrie 2016
in acest proces ,asociatia a avut angajati doi avocati ? unul cu onorariu de 500 si altul cu ororariu de 600 ? daca dumneavoastra aveti o hotarare definitiva ,dumneavoastra faceti exact ce a hotarat instanta ,cu adresesele primite cu hotararea de la instanta puteti sa faceti o plangere ptr hartuire
Va revine obligatia sa achitati strict sumele/cheltuielile judecatoresti dispuse de catre instanta de judecata
Am inteles. Multumesc pentru raspuns.
Pentru utilizator Ynocentta > dupa cum am mentionat mai sus , am achitat tot ce a dispus instanta de judecata .Eu ma refer la Asoc.prop.care nu corecteaza in cheltuielile de la Avizier si imi trimite adresa pt a achita acel onorariu pt al doilea avocat .
Am inteles foarte bine atat ce ati precizat in prima postare cat si in raspuns,motiv pentru care am opinat ca dv sa va achitati obligatiile dispuse de instanta,iar partea adversa daca intelege sa nu respecte dispozitiile instantei isi asuma automat si consecintele de rigoare
Atat timp cat in instanta,reclamanta asociatie de proprietari nu a sustinut pretentia achitarii si celui de-al doilea onorariu avocatial,asociatia de proprietari nu are temei legal sa va impuna sa achitati onorariu al doilea aparator
Fata de pretentia asociatiei de a achita si al doilea onorariu avocatial-bnedispus de instanta de judecata,solicitati oficial asociatioei sa va precizeze temeiul legal de impunere
Atat timp cat asociatia in instanta a fost reprezentata si aparata de un aparator ales,pentru care instanta a dispus prin hotarare sa achitati cheltuieli ,asociatia de proprietari nu are temei legal sa va solicite sa achitati "n" onorarii pentru cati aparatori inteleg sa angajeze intr-o cauza in care instanta a luat act de interesul dv de a stinge debitul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata frgt_me frgt_me Buna ziua, am avut 3 luni restante la intretinere,am fost actionat in instanta,am achitat datoria restanta,iar maine am termen de judecata, problema este ca nu ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari gryg84 gryg84 Cu ceva timp in urma am fost dat in judecata de asociatia de proprietari pentru neplata utilităților si obligat sa platesc inainte onorariul ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari puican roger puican roger asociatia de locatari ma dat in judecata pentru neplata intrecineri .am platito.asociatia si retras dosarul din instanta.iar eu acum sunt pus sa platesc ... (vezi toată discuția)