avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatia de stat pt.copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatia de stat pt.copii

Buna ziua! Copilul meu s-a nascut pe 6 august 2016. Am dreptul la alocatie pe luna august, nefiind luna intreaga?Multumesc.Am primit o instiintare , ca drepturile se acorda incepand cu 01.09.2016., inseamna ca trebuie sa fac contestatie in acest sens.
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2016
sandor57, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 4 Octombrie 2016
Buna ziua,
DA!
Legea 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii
art.4
....
(4) Dreptul la alocaţia de stat pentru copii se stabileşte începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii.
.....

Prin urmare, daca copilul s-a nascut in luna august, alocatia se va primi incepand cu luna septembrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copii Monika007 Monika007 Buna ziua, eu am nascut pe data de 7.08.2015 iar in data de 12.08.2015 am mers si am depus actele pt alocatie, acum in octombrie am primit doar 200 lei.Nu se ... (vezi toată discuția)
Alocatii canija canija Buna ziua,EU am depus dosaru un noiembrie 2017 ,dar mi SA spus ca o SA benificieze de alocatii,de personal data de 1 august 2017,dar vreau SA stiu daca ai vine ... (vezi toată discuția)
Plata alocatie retroactiv iavorenciucmarius iavorenciucmarius Buna ziua, as dori si eu daca se poate un raspuns la o intrebare.Am nascut in strainatate un baietel in 16 12 2012. Mentionez ca acest lucru a fost din motive ... (vezi toată discuția)