avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Tatal, obligat la concediu crestere copil?!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Tatal, obligat la concediu crestere copil?!

Buna ziua,
As vrea sa stiu cand isi poate lua tatal luna de concediu crestere copil obligatorie.
Eu am intrat in concediu prenatal la 1 septembrie, urmeaza sa nasc saptamana aceasta, cel tarziu cea viitoare. Se poate eu sa fiu in concediu postnatal si el sa beneficieze de indemnizatia crestere copil in prima luna? Eu termin concediul de maternitate pe 04.01.2017.
Cand se depun actele pentru indemnizatie?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2016
D3ya, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 08:34, 4 Octombrie 2016
Tatal ia concediu de crestere ingrijire copil in ultima luna, cum ar fi a 11-a sau a 23-a.
Nu se poate ca dvs sa luati medical (postnatal) si el sa fie in CIC.
Daca nu vrea sa ia ultima luna, va depune cerere de renuntare la Agentia teritoriala si va intoarceti dvs mai devreme la munca cu o luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta concediu prenatal/lauzie si cic Ioana Ivan Ioana Ivan Buna ziua, Daca pana la nastere nu imi iau concediu prenatal, ci doar concediul de odihna la care am dreptul pe anul in curs (o luna inainte de nastere) , ... (vezi toată discuția)
Ccc tata onushkamaya onushkamaya Buna ziua, urmeaza sa nasc in luna ianuarie si stiu ca mamele pot beneficia de concediu de materniate (cel prenatal - 63 zile, cel postnatal la fel) Daca eu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil carabasdana carabasdana Buna ziua, As avea cateva intrebari legate de acordarea indemnizatiei de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani. Momentan sunt somera indemnizata, ... (vezi toată discuția)