avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,
Care este primul act de executare efectuat de un executor judecatoresc? (lege, articol).
Solicitarea incuviintarii executarii silite poate fi considerat "act de executare"?.
Cu rwspect,
Cel mai recent răspuns: ciobi2016 , utilizator 09:01, 5 Octombrie 2016
Solicitarea incuviintarii executarii silite de la instanta de executare poate fi considerata ca un act incepator de executare silita( art.666NCPC)
Primul act de executare efectuat de executorul judecatoresc il reprezinta incheierea de incuviintare a executarii silite impotriva debitorului - art. 665 CPC!
Executarea silita incepe deindata ce sa inregistrat cererea de executare si deschiderea dosarului de executare silita. !!
Solicitarea incuviintarii nu este o conditie necesara inceperii executarii? Primul act de executare care se trimite debitorului este somatia de plata. In opinia mea atunci incepe executarea silita, in momentul in care debitorul este instiintat.Astept opinii.
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita seny2015 seny2015 Buna dimineata Intr-o executare silita, dupa vechiul cod de procedura civila, care este data savarsirii :data la care executorul judecatoresc a ... (vezi toată discuția)
Executare silita Marta Tot Marta Tot Pe data de 8 august a.c s-a solutionat cererea de executare silita. Pe internet se mentioneaza urmatoarele : Complet X, Tip solutie - Incheiere, Solutia pe ... (vezi toată discuția)
Incuviintare executare silita hotarare suspendata art.300, 403 vechiul c.pr.civ. eugen82 eugen82 Intr-un proces comercial inceput pe vechiul cod de procedura, mi s-a admis cererea in apel, hotarire definitiva executorie. Am introdus cerere de executare ... (vezi toată discuția)