avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Parti sociale versus patrimoniu personal
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Parti sociale versus patrimoniu personal

Buna ziua,

Am o intrebare: detin parti sociale intr-un SRL cu 2 asociati avand poprire pe conturi. In ce masura aceasta afecteaza patrimonial personal (conturi, depozite, proprietati imobiliare) ?

Se poate trece la executarea partilor sociale?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: vladp1977 , utilizator 13:50, 4 Octombrie 2016
Teoretic, da (cu privire la partile sociale). Depinde de optiunea creditorului, daca se va indestula sau nu din conturi.
Patrimoniul personal insa, este destul de greu de atins de creditori, doar in ideea in care vor solicita atragerea raspunderii personale a administratorului, dar pentru asta trebuie indeplinite anumite conditii...(BO-uri banuiesc ca nu ati avalizat in nume propriu)
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2016
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
Multumesc !

Partea cu raspunderea personala a administratorului ma interesa in special, de BO nu e cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita, plus credit bancar norocel73 norocel73 in urma cu ceva timp un var de al meu a luat un credit bancar garantat cu ipoteca. Ulterior, bazandu-se pe buna intentie a unei firme la care lucra, a avalizat ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin Florentina Brindusa Ionescu Florentina Brindusa Ionescu vrau sa vand un SRL care are un credit pe firma, avalizat in nume propriu de actionar. Firma a fost cesionata catre o alta persoana. Firma avand conturile ... (vezi toată discuția)
Vanzare bun administrator axellcom axellcom Buna ziua. Sunt administratorul unei SC care are o linie de credit garantata de FNGCM dar si de un BO avalizat in nume propriu. Detin cu sotia o casa la tara ... (vezi toată discuția)