avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Decontare cheltuielilor de transport
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Decontare cheltuielilor de transport

Bună ziua. Din anul 2012 sunt politist si dupa absolvirea scolii am fost numit în prima funcție în localitatea X, eu având domiciliul în localitatea Y, la părinți. Între timp mi-am schimbat domiciliul în localitatea Z și am solicitat decontarea transportului, cerere ce mi-a fost respinsă. Arat ca mi-am intemeiat cererea pe prevederile HG 1292/2003 (situatia mea fiind prevazuta la art. 6 alin. 1 lit. f^1) si OMAI 51/2014, care sunt norme metodolgice privind decontarea cheltuielilor de transport.
Motivul pentru care mi-a fost respinsa cererea - art. 19 lit. a ultim. alin. din OMAI 136/2004, care poate fi gasita aici [ link extern ] .
La pag. 5, mai exact.
Potrivit pct. 19 din OMAI 136/2004, „Decontarea cheltuielilor de transport, în condițiile prevăzute la art. 1-3 din hotărâre se face si în următoarele situații: a) la mutarea în interes de serviciu”, situație în care eu nu mă aflu, fiind numit în prima funcție in localitatea X, nu mutat în interes de serviciu. Ultimul alineat al pct. 19 lit. a) prevede: „Nu beneficiază de aceste drepturi polițiștii mutați la cerere sau care, din motive personale, își stabilesc domiciliul în altă localitate decât cea prevăzută prin ordinul de mutare".
Intrebarea mea este - acest ultim alineat al pct. 19 lit. a) se refera doar la situatia prevazuta la lit. a), sau se aplica intregii proceduri de decontare? Parerea mea este ca acest ultim alineat este aplicabil strict situatiei prevazute la lit. a), respectiv pentru politistii mutati in interes de serviciu, situatie in care eu nu ma gasesc, fiind numit in prima fuctie. Credeti ca instanta de contencios administrativ mi-ar da castig de cauza? Arat ca am parcurs si procedura prealabila, fara succes. Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2016
vladou, utilizator
Cel mai recent răspuns: calutu_calutu@yahoo.com , utilizator 13:08, 11 Septembrie 2018
?
Salut Vladou. Ai reușit sa faci ceva pana la urma?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare cheltuielilor de transport janezu janezu Din anul 2012 sunt politist. In perioada 2012-2017 am lucrat in jud.Calarasi, avand domiciliul stabil in Calarasi. In 2017 ca urmare a promovarii unui concurs, ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli de transport bytza_22 bytza_22 as dori sa stiu daca pot beneficia de decontarea cheltuielilor de transport daca ma deplasez de la domiciliu la locul de munca 68 de km.mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Acordarea cheltuielilor de transport la mutarea la ordin rule rule am fost mutat in cadrul unitatii la o subunitate aflata la 60 km de resedinta.conf ord 51din7aprilie2014 as avea dreptul dar mi-au dat raspuns ca nu ma ... (vezi toată discuția)