Bună ziua. Din anul 2012 sunt politist si dupa absolvirea scolii am fost numit în prima funcție în localitatea X, eu având domiciliul în localitatea Y, la părinți. Între timp mi-am schimbat domiciliul în localitatea Z și am solicitat decontarea transportului, cerere ce mi-a fost respinsă. Arat ca mi-am intemeiat cererea pe prevederile HG 1292/2003 (situatia mea fiind prevazuta la art. 6 alin. 1 lit. f^1) si OMAI 51/2014, care sunt norme metodolgice privind decontarea cheltuielilor de transport.
Motivul pentru care mi-a fost respinsa cererea - art. 19 lit. a ultim. alin. din OMAI 136/2004, care poate fi gasita aici
[ link extern ] .
La pag. 5, mai exact.
Potrivit pct. 19 din OMAI 136/2004, „Decontarea cheltuielilor de transport, în condițiile prevăzute la art. 1-3 din hotărâre se face si în următoarele situații: a) la mutarea în interes de serviciu”, situație în care eu nu mă aflu, fiind numit în prima funcție in localitatea X, nu mutat în interes de serviciu. Ultimul alineat al pct. 19 lit. a) prevede: „Nu beneficiază de aceste drepturi polițiștii mutați la cerere sau care, din motive personale, își stabilesc domiciliul în altă localitate decât cea prevăzută prin ordinul de mutare".
Intrebarea mea este - acest ultim alineat al pct. 19 lit. a) se refera doar la situatia prevazuta la lit. a), sau se aplica intregii proceduri de decontare? Parerea mea este ca acest ultim alineat este aplicabil strict situatiei prevazute la lit. a), respectiv pentru politistii mutati in interes de serviciu, situatie in care eu nu ma gasesc, fiind numit in prima fuctie. Credeti ca instanta de contencios administrativ mi-ar da castig de cauza? Arat ca am parcurs si procedura prealabila, fara succes. Multumesc.