avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubire

buna ziua,
In cazul cand unul din soti trebuie sa plateasca o despagubire stabilita prin solutie definitiva si irevocabila de tribunal si singura proprietate este un apartament proprietate comuna cu sotia cum se precedeaza, daca aceasta valoare este mai mult de 50% din valoarea proprietatii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:21, 5 Octombrie 2016
Daca obligatia de plata este doar a unuia din soti, creditorul va trebui sa solicite iesirea din indiviziune cu privire la bunul comun si apoi, sa execute partea sotului debitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare costuri executare cuziamusia cuziamusia Buna ziua In civil, in calitate de reclamant am obtinut succesiv sentinte favorabile la judecatorie, tribunal si curtea de apel. In fiecare sentinta partea ... (vezi toată discuția)
Efectele unei executari silite garagas43 garagas43 Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari : 1. In 1991 parintii mei au cumparat apartamentul in care locuiau in sistem de rate.Au ... (vezi toată discuția)
Partaj cristian755 cristian755 Bună ziua.Dupa divort am făcut cu sotia partajul bunurilor 50%-50%. Eu doresc sa locuiesc în continuare în apartament. Dacă nu am suma de bani pt. ... (vezi toată discuția)