avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... stampila irevocabila pe hotararea definitiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

stampila irevocabila pe hotararea definitiva

buna ziua. as avea nevoie de ajutor pt o nelamurire pt ca nu mai stiu unde sa sun, am sunat la consulat, la ambasada, la pasapoarte si nimeni nu imi zice ce pot face. va explic pe scurt, am avut proces in Italia pt custodia fiicei mele, proces deschis de catre tatal fetei cu care nu am mai fost casatoriti dar ii poarta numele, iar tribunalul a dechis ca fetita imi era incredintata mie pe cale exclusiva iar ca tatal trebuia sa se intereseze de cresterea si educatia ei si putea merge la judecator daca credea ca hotararea nu era corecta si in acelasi timp il obliga sa ii plateasca fetitei 200 euro lunar. bineinteles el nu a cerut nimic nici nu a platit vreun leu, din contra a disparut. in fine pe aceasta hotarare am pus apostila in Italia si am trimis-o in Romania unde mama mea cu procura facuta de mine a depus hotararea la tribunalul din iasi pt a fi recunoscuta de statul roman. hotararea italiana are putere executiva si este din anul 2014. in Romania in schimb a fost acceptata anul acesta in luna mai cu drept de apel in 30 de zile. apoi mama a mers si a retras hotararea de la tribunal in data de 02.10 dupa ce cu o saptamana inainte platise un timbru si ceruse eliberarea hotararii. problema mea este urmatoarea , pe aceasta hotarare este pusa stampila definitiva pt ca nu a fost facut apel, dar la consulatul din torino pt a face titlu de calatorie fetitei si a merge in romania sa ii fac apasaportul imi cer ca hotararea sa fie definitiva si irevocabila. cum pot face pentru a avea si stampila irevocabila ? am citit pe undeva ca imi e de ajuns sa fac o cerere presedintelui tribunalului in care sa ii cer si stampila irevocabila platind o taxa de 2 lei si un timbru de mai putin de un leu. este posibil ? va rog frumos sa imi dati macar un sfat pt ca nu mai stiu cum sa ma comport. multumesc anticipat tuturor!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 21:18, 5 Octombrie 2016
Din 15.02.2013 nu mai exista formularea definitiva si irevocabila, ci doar definitiva. Cam asta trebuie sa explicati celor de la consulat, care se pare ca nu sunt la curent cu schimbarile legislative. Rusine! Mai ales ca au trecut mai bine de 3 ani de cand a intrat in vigoare noul cod de procedura civila. Spuneti-le sa-l citeasca, precum si art. 8 din Legea nr. 76/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila.

Prin urmare, n-o sa va puna nimeni stampila irevocabila.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2016
Ana-Maria Pînzaru, Avocat
m-ati lasat fara cuvinte. la inceput mi-au spus ca se poate face din Romania, am rezervat bilete la avion pe luna noiembrie, iar cand am sunat la consulat pt a vedea cand pot merge sa fac titlu de calatorie pt ca am de facut 300km pana la ei, mi-au spus ca nu pot face nimic. deci eu acum ce pot face? pot merge la consulat si sa le explic ca au gresit? trebuie sa imi faca titlul de calatorie daca imi spuneti ca este corect ceea ce am, nu ? multumesc mult!
Mai sunati odata, poate nimeriti o alta persoana competenta. Daca sustin tot varianta initiala, spuneti-le ce v-am scris mai sus, eventual rugati sa se informeze la un superior sau sa sune la orice instanta din RO ca sa se lamureasca.

Daca ajungeti acolo si va refuza hotararea, cereti sa vorbiti cu un superior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada caracterului definitiv al hotararii straine (italia) Georgiachill Georgiachill Bună ziua. Aș avea o nelămurire. Tribunalul din Italia mi- a acordat custodia totală exclusivă a fiicei mele in vârstă de 7 ani printr-un decret pe care ... (vezi toată discuția)
Buna- conditii iesisre din tara cu copilul minor ungureanu marioara ungureanu marioara buna ziua!ma numesc marioara si am o fetita in varsta de 3 ani jumatate. eu si fostul meu sot am divortat cu acordul amandurora , fetita fiindu-mi incredintata ... (vezi toată discuția)
Am si eu o rugaminte crys28 crys28 am decizie definitiva de cind mam judecat cu fosta concubina pentru fetita care o avem impreuna fetita e la mine si as vrea sa o iau cu mine in italia dar ... (vezi toată discuția)