avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare definitiva si punere in aplicare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare definitiva si punere in aplicare

Buna ziua,
Am avut un proces de contestare a unei decizii de concediere. Dupa ce in prima instanta am pierdut actiunea findu-mi respinsa, apelul mi-a fost admis in parte in sensul ca instanta de apel a decis inlocuirea sanctiunii de concediere cu o penalizare de 10 % pe 3 luni, repunerea mea în situaţia anterioară, pe postul şi funcţia deţinute anterior si a dispus plata de catre angajator a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi a celorlalte drepturi de care as fi beneficiat .
Am cateva intrebari punctuale la care v-as ruga sa-mi raspundeti.
1. Hotararea instantei de apel mai poate fi atacata ? Daca da, cum ?
2. Hotararea instantei de apel trebuie pusa in aplicare ? Daca da, in cat timp ? Trebuie sa fac eu anumite demersuri pentru punerea acesteia in aplicare ?
3. Daca se aplica punctul 1, in ce fel poate influenta punctul 2 ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:31, 6 Octombrie 2016
Hotararea este definitiva si executorie, daca angajatorul nu o pune de bunavoie in executare notificati angajatorul printr-un executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare salariat vicentiu69 vicentiu69 Buna ziua, Vreau sa va prezint o speta, cred eu interesanta si cred destul de rara in societatea noastra actuala. La nivelul unei intreprinderi s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Neexecutarea hotararii judecatoresti leonora leonora Buna ziua. In urma unui litigiu de munca,am obtinut in luna oct.2011 o hotarare judecatoreasca,definitiva si executorie,prin care se dispune repunerea ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie concediere-aplicarea sentintei andy77 andy77 Buna ziua, Am contestat in instanta decizia de concediere emisa de angajator si am primit din partea acesteia castig de cauza care pe scurt a hotarat : ... (vezi toată discuția)