avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chirias fara contract .
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chirias fara contract .

Buna ziua,
am nevoie de un sfat.
Am stat in chirie la o doamna, in apartamentul fiicei sale plecate in America .
Mentionez ca avea niste haine vechi ale fiicei sale, in sifoniere,etc.
Evident ca nu mi-a facut contract, desi am solictiat acest lucru.
Ea a tot plecat in America, si m-a tot amanat, au trecut cam 7 ani.
Intrucat, ma tot deranja si ne-am cam certat, mi-a pus in vedere sa parasesc apartamentul,
pana la 1 octombrie.
Eu m-am conformat, mi-am luat lucrurile pe care am si acte, pentru ca intre timp,
mi-am cumparat electrocasnice,deci am plecat.
Am lasat datorie la intretinere pe septembrie si august.
Am facut acest lucru, pentru ca, e-a m-a obligat sa platesc fondul de rulment in toti anii
in care am stat la ea .Plus ca am reparat prizele foarte vechi in valoare de 150 de lei si
dezinsectie in valoare de 600 de ron, pentru ca apartamentul devenise plin de molii
de la lucurile ei vechi, + reparatii la coloana de gaze pe care tot eu le-am platit.
De asemena m-a obligat sa trec chitanta pe numele ei, altfel imi facea scandal ca
vreau sa i fur apartamentul
Eu am vrut sa ma socotesc cu ea , sa tragem linie, si sa vedem cat mai am de dat ,
dar calculand la cat am la intretinere (170 + maxim 150), cred ca ea are sa mi dea bani .
Acum, am primit mail de la fiica ei, in care am fost amentinata ca va veni la mine
la servici sa faca scandal, m-a facut hoata, si m-a ameninat cu proces.

As vrea sa stiu ce pot sa fac, pentru ca vreau sa le dau in judecata pentru calomnie.

Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:30, 7 Octombrie 2016
Avand in vedere situatia expusa,nu se justifica dupa ce ati incetat relatia intr-un mod nu tocmai amiabil,sa demarati procedura in instanta care implica stres,timp alocat termenelor de judecata care se pot intinde pe parcursul a 1 sau chiar 2 ani
Chiar daca actionati in instanta pentru calomnie,nu solutionati nici problema initiala cu debitul acumulat nici nu aveti garantia ca puteti obtine hotarare favorabila
Incercati sa stingeti disputa in mod decent fara alte demersuri
@Miky_88,
Este normal sa eliberati apartamentul daca asta a solicitat proprietarul. Sigur ca nu e legal sa locuiti 7 ani fara contract. Dar acum s-a terminat: ati locuit, ati plecat...
Am lasat datorie la intretinere pe septembrie si august.

Aici ati gresit. Avand in vedere ca dumneavoastra ati achitat fondul de rulment, mergeti la administrator cu chitantele si vedeti cati bani ati platit in acest fond de rulment. Acesti bani puteti sa-i retrageti facand o cerere catre presedintele asociatiei ori puteti sa cereti ca din fondul de rulment sa se stinga o parte sau in totalitatea suma ce o datorati pentru lunile august si septembrie. Asa lasati la asociatie totul pe "zero". Eventual cereti administratorului sa va scrie pe ultima chitanta ca nu mai aveti nici o datorie fata de asociatie.

In rest cam tot ce spuneti ca ati cheltuit in acel apartament (mici reparatii, dezinsectie, reparatii coloana de gaz...) sunt lucruri firesti, le-ati facut ca sa puteti loci in conditii cat mai bune pentru ca nu ati fost un chirias de 2-3 luni ci de 7 ani. Sunt convins ca va cunosteau vecinii, administratorul, presedintele... poate mai bine decat proprietarul.
Dupa ce lichidati frumos cu asociatia, (pe baza fondului de rulment poate nu aveti nimic de plata), nu cred ca proprietarul mai are motive sa ameninte.
Sigur ca daca va ameninta, aveti posibilitatea sa apelati la politie, sa mergeti al ANAF si sa declarati ca ati platit 7 ani chirie si a refuzat sa incheie contract... Si nu se va sfarsi del;oc bine cand va fi pus proprieatrul sa plateasca impozitul la stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tabelul cu cotele de intretinere - rubrici separate pentru fondul de reparatii si rulment ? Lidia2012 Lidia2012 Buna ziua. V-as ruga sa ma lamuriti daca tabelul cotelor la intretinere trebuie sa aiba coloane separte pentru fondul de rulment, respectiv de intretinere. De ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment ireneirina ireneirina Buna ziua, Am cumparat recent un apartament iar la asociatie mi s-a spus ca vechiul proprietar a cumulat 400 lei fond de rulment, bani ce ii poate recupera ... (vezi toată discuția)
Divizare asociatie de proprietari alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 Asociatia de Proprietari din care fac parte , doreste sa se divida, astfel ca o scara se va constitui in Asociatie de Proprietari separata . Am inteles ca ... (vezi toată discuția)