avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract de vanzare-cumparare

Buna ziua,

Situatia este urmatoarea: s-a incheiat un antecontract de vanzare-cumparare, in care este specificat ca promitatorul-cumparator achita un avans in 3 zile lucratoare de la incheierea acestui antecontract. Ce se intampla daca promitatorul comparator nu achita aceasta suma catre vanzator?
O clauza in contract spune ca daca nu se va incheia contractual de vanzare din cauza cumparatorului, acesta va pierde suma care o va plati ca avans.
Dar daca suma nu este platita in cele 3 zile lucratoare?
Exista posibilitatea ca promitatorul-vanzator sa faca ceva pentru a obtine aceasta suma?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:20, 7 Octombrie 2016
Buna ziua,
Il poate actiona in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontractul - avansul este obligatoriu? dana dick dana dick suntem proprietarii unui apartament si suntem intratative pentru vanazarea lui.Persoana care doreste sa il cumpere ne-a solicitat sa incheiem un antecontract ... (vezi toată discuția)
Recuperarea avansului achitat pentru cumpararea unui apartament Cata12 Cata12 Buna seara, As dori sa stiu ce posibilitati am sa recuperez avansul achitat , in vederea achizitionarii unui imobil. Totul a fost facut la notar , s-a ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare teren bogdan.bogdan bogdan.bogdan Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pt un teren , am achitat un avans insa proprietarul nu are impozitul achitat de ceva vreme (pe baza faptului ... (vezi toată discuția)