avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara salariu neoperat in Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara salariu neoperat in Revisal

Buna ziua,

Daca un salariat apare in statul de plata cu concediu fara plata iar la ITM nu a fost trimis acest concediu, in Adeverinta de vechime se mai trec aceste zile de CFP ? I se scad din vechimea in munca?

Multumesc pentru raspuns! O zi buna!
Cel mai recent răspuns: larisalaly , utilizator 17:25, 7 Octombrie 2016
In adeverinta de vechime se mentioneaza perioada sau numarul de zile de concediu fara plata.

Concediu fara plata nu constituie vechime in munca.

Art.16 C.mun.
....
(5) Absentele nemotivate si concediile fara plata se scad din vechimea in munca.
.....
Da, cunosc acest lucru si intotdeauna am scris in Adeverinta de vechime nr. de zile de CFP, n-am mai trecut si perioada... insa intrebarea mea era daca nu exista aceasta corelare intre ANAF si ITM (pentru ca nu s-a transmis revisalul pentru suspendarea contractului de munca), se mai scad aceste zile din vechimea in munca?

Practic, CFP-ul apare doar in statul de plata si doar n-a fost platit salariatul.. insa contractul a mers in continuare.. atat timp cat nu a fost suspendat si transmis Revisalul.
Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2016
larisalaly, utilizator
Perioada se trece numai in situatia in care un salariat a beneficiat de un interval de timp de CFP fara intreruperi . De exemplu, in perioada 01.02.2016 - 15.02.2016 a beneficiat de CFP.

Da, se scad chiar daca nu figureaza in REVISAL.
Am inteles. Va multumesc pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare adeverinta vechime? helenita helenita Buna seara, ati completat cumva adev de vechime pt 75% ?am vazut ca are numai 3 rubrici la mutatii intervenite , cum fac daca angajatului i-am marit de 10 ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata de o zi in noul revisal popanaid popanaid Am cativa angajati care au avut numai 1 zi de concediu fara plata. ex: 20 apr. Trec data de inceput suspendare 20.04, data de sfarsit tot 20.04, dar nu ma ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime flori9 flori9 Buna ziua, as avea 2 situatii de lamurit: 1. in adeverinta de vechime, la rubrica mutatia intervenita, se trec si perioadele de suspendare a CIM, sau faptul ... (vezi toată discuția)