avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prelungire concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prelungire concediu de crestere a copilului

Buna ziua.
Momentan sunt in CCC de 1 an, copilul implineste 1 an pe 30 noiembrie. In temeiul noii legi, 66/2016, doresc sa imi prelungesc acest concediu cu inca un an. Am inteles ca termenul de depunere a actelor necesare prelungirii este de minim 30 de zile inainte de data la care copilul implineste 1 an.
Am depus luni, 3.10, o cerere de prelungire a suspendarii CIM la angajator. Nu am primit cerere de inregistrare, iar doamna care se ocupa de aceste aspecte mi-a spus ca imi va trimite decizia de prelungire a doua zi, pentru ca ea nu a mai facut asa ceva, si a doua zi urmeaza sa vina o colega care are mai multa experienta. A doua zi nu mi-a trimis nimic, iar cand am sunat-o, mi-a spus ca sistemul lor informatic nu permite prelungirea concediului, si ca trebuie sa astept pana expira actualul concediu, pe 29 noiembrie, dupa care imi va emite o noua decizie de suspendare. Solutia asta nu m-a multumit, in consecinta am intrebat la AJPIS cum ar trebui sa procedez, iar ei mi-au raspuns ca se poate face cerere de reluare a activitatii, urmata imediat de o noua cerere de suspendare, cu conditia sa nu realizez venituri supuse impozitarii in perioada dintre cele doua cereri (perioada care ar fi de maxim o zi).
Cand i-am transmis acest raspuns doamnei de la firma, a parut destul de iritata, nici nu m-a ascultat, si mi-a spus ca ea pleaca in concediu doua saptamani, si vorbim dupa ce revine. Asta ar fi in data de 24.10. Ma ingrijoreaza atitudinea asta, pentru ca asa cum m-a amanat o saptamana acum, inainte de concediul ei, ma mai poate amana si o saptamana dupa, si eu pierd indemnizatia. In cazul in care nu se rezolva problema nici dupa data de 24, as depune sesizare la ITM, dar nu am numar de inregistrare a cererii. Acum degeaba ma mai duc la firma, pentru ca nu ma ajuta nimeni cu nimic, daca doamna care se ocupa este in concediu, am patit-o si cu alte ocazii.
Intrebarile mele sunt:
1. Cum pot trimite cererea astfel incat sa pot avea o dovada ca cererea mea a fost primita de cei de la firma?
2. Exista un termen in decursul caruia trebuie sa imi solutioneze cererea si sa emita decizia de prelungire?
3. Este legal sa motiveze nesolutionarea cererii mele prin faptul ca persoana respectiva e in concediu?
Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:18, 10 Octombrie 2016
timcyke a scris:

....
Intrebarile mele sunt:
1. Cum pot trimite cererea astfel incat sa pot avea o dovada ca cererea mea a fost primita de cei de la firma?
2. Exista un termen in decursul caruia trebuie sa imi solutioneze cererea si sa emita decizia de prelungire?
3. Este legal sa motiveze nesolutionarea cererii mele prin faptul ca persoana respectiva e in concediu?
Multumesc pentru raspunsuri.


Cererea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.

Termenul de solutionare ar trebui sa fie prevazut in Reg.intern al angajatorului.

Sunt obligati sa va aprobe cererea de acordare a CCC (art.25 alin.1 teza a II - din OUG 111/2010). In caz contrar, sesizati ITM-ul.
Multumesc pentru raspuns. E suficient deci sa trimit cererea prin posta cu confirmare de primire? Ma gandesc ca nu as putea dovedi ce contine plicul respectiv...
Il puteti depune prin Prioripost cu valoare declarată fixă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata maxima eliberare decizie de suspendare cim pentru intrare in ccc 2nymaria 2nymaria Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie. Am depus la locul de munca cererea pentru suspendare a Contractului individual de munca deoarece ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil marchadora marchadora am nascut in data de 7 octombrie 2014 si am fost in concediu de crestere copil pana in data de 17 noiembrie,dupa care m-am intors la serviciu.In data de 3 ... (vezi toată discuția)
Prelungirea concediului de crestere copil pana la 3 ani mada9luci mada9luci Buna ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt o mamica in concediu de crestere copil in acest moment, copilul meu implineste 2 ani pe data de ... (vezi toată discuția)