impreuna cu partenerul meu (uniune consensuala) am un copil in varsta de 1 an.
Relatia intre mine si tatal copilului nu mai functioneaza si i-am repetat in mai multe randuri sa ne despartim. Locuim in casa mamei mele. El vrea sa plece dar numai impreuna cu copilul.
Care sunt drepturile mele? Ideea este ca relatia noastra a inceput sa se schimbe de cand a aparut copilul deoarece eu am facut depresie post-partum. In prezent sunt pe medicatie anti-depresiva.
adresati-va instantei pt a cere sa se stabileasca locuinta copilului la dvs in casa mamei, sa exercitati impreuna autoritatea parinteasca, iar tatal sa plateasca pensie 1/4 din venitul lui.
Mama dvs poate cere pe cale separata evacuarea lui din casa ei.
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa deschideti o actiune in instanta pentru stabilirea domiciliului copilului.
Autoritatea parinteasca se va stabili pentru ambii dar domiciliul la mama sau la tata.
De obicei domiciliul se stabileste la mama, mai ales la varsta asta, si cu stabilirea unui program de vizita pentru tata.
Instanța competentă este cea de la domiciliul minorului.
Custodia va fi comuna. Va ramane in discuție locuinta minorului, programul de vizita si pensia de întreținere.
Daca nu pleaca de buna voie, mama va tb sa ii faca actiune de evacuare in instanță.
Atentie mare caci probabil va merge mult pe medicatia care o luati si efectele acesteia in încercarea de a lua copilul. Poate n are fi rău sa luati legătură cu un avocat si sa discutați detaliat situația.